Última hora

Informe jurídic dels advocats de la Generalitat en relació a l’article 22 de la Llei 10/1994 de Mossos d’esquadra

Informe jurídic

L’informe jurídic que adjuntem és especialment rellevant en un moment en que la Conselleria d’Interior porta una bona temporada posant damunt de la taula propostes absolutament excloents i discriminatòries cap als discapacitats del nostre cos. Us fem arribar les pàgines clau.

Aquest informe és en relació als aspirants que, havent tingut accidents laborals, se’ls reconeix poder ser recol·locats en llocs de treball de segona activitat amb qualsevol tipus d’incapacitat. Segons l’informe, aquest reconeixement també afecta a les convocatòries del torn lliure d’inspectors i intendents en relació a les pràctiques.

Es podria donar el cas paradoxal, tal com van les coses, que un aspirant pogués estar en places de segona de segona activitat i un funcionari no. També podria succeir que es presentés un funcionari pel torn lliure a places d’inspector i intendent i en cas d’accident ocupés places de segona activitat i, pel contrari, si es presentés pel torn restringit no podria ocupar places de segona activitat. Per tant, considerem que les propostes que fa l’administració de que no es pot passar amb una incapacitat a segona activitat són contràries a aquest informe jurídic, la qual cosa demostra clarament que existiria discriminació per raó de discapacitat en relació a d’altres funcionaris.

Aquest informe va donar suport a la modificació de l’article 22 de la Llei 10/1994 de Mossos d’esquadra per tràmit d’urgència, amb la bona intenció de tenir el més ràpid possible una eina legal per tal d’integrar al cos a un company en pràctiques que va quedar paraplègic en acte de servei. Aquesta modificació integradora va tenir en aquell moment el suport del partit polític avui a càrrec de la Conselleria d’Interior. Cinc anys després, en canvi, aquest partit pretén fer tot el contrari: discriminar discapacitats de les places de segona activitat.

About AILMED (558 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: