Última hora

Elena Ribera lamenta que el desplegament dels Mossos d’Esquadra no hagi estat un èxit total per la “taca negra” dels agents amb discapacitat

Extret de la pàgina web d’UDC:

12/11/2008

081112elenariberapreguntamossossessiocontrol

La diputada de CiU assegura que “aquests Mossos d’Esquadra es troben amb una pensió insuficient i demanant una resposta del Departament que vostè no els dóna”.

Elena Ribera, diputada del Grup de Convergència i Unió al Parlament de Catalunya, ha retret al Conseller d’Interior, Joan Saura, en una pregunta durant la sessió de control del Ple, que “el desplegament dels Mossos d’Esquadra no ha estat un èxit total perquè tenim la taca negra dels Mossos amb discapacitat, que no poden treballar i als quals el Conseller Saura ha girat l’esquena”. La diputada nacionalista feia referència a aquells Mossos d’Esquadra que estant en actiu van contraure una malaltia o van tenir un accident i que, hores d’ara, no poden treballar. “Li reclamem una solució humana i justa” ha afirmat Ribera. I és que aquests agents “han demanat poder treballar en una feina que estigui adaptada a les seves actuals circumstàncies i que pugui ser útil al cos i a Catalunya però la resposta del Departament ha estat negativa”.

.

Cal tenir en compte que el Govern Tripartit hauria d’haver aprovat el passat mes de març el decret de regulació de la segona activitat, tal i com es va comprometre en un acord parlamentari. Però la realitat és que aquest decret no ha estat aprovat i que avui en dia “aquests Mossos es troben amb una pensió insuficient i demanant una resposta que vostè no els dóna.

Tal com ha recordat Ribera, en un article del Conseller Saura publicat fa pocs dies coincidint amb el final del desplegament dels Mossos d’Esquadra a tot Catalunya, es deia que “les polítiques públiques de seguretat cal situar-les en l’àmbit de les modernes polítiques socials i protegir especialment les persones en situació de més vulnerabilitat”. “Faci honor a les seves paraules i digui’ns que donarà una resposta positiva als Mossos que en la situació esmentada li han demanat” ha afegit Ribera.

.

En un d’aquests casos, la situació d’un agent amb discapacitat ha tingut un final tràgic. Elena Ribera ha fet referència en el Ple del Parlament a una carta, que la família ha autoritzat a fer públic, d’un agent dels Mossos d’Esquadra en aquesta situació que es va suïcidar. “No el faig responsable a vostè ni al seu Govern però cap solució arribarà, en aquest cas, a temps” ha afirmat Ribera.

.

Intervenció i resposta al Parlament

About AILMED (537 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: