Última hora

PERDRE LA CONDICIÓ DE POLICIA

elpuntnoticies

L’associació de mossos amb discapacitats continua la seva lluita contra l’acord que regula la segona activitat. Consideren que se’ls farà signar un document, se’ls donarà una feina, però Interior els expulsarà del cos. «Perdrem tot el nostre estatus policial», asseguren. De moment, ja han impugnat aquest acord al TSJC.

.

MARC BATALLER 17-11-08

.

el-punt-girona-i-tarragona-17-11-08«Tots estem exposats que algun dia ens passi una desgràcia i tinguem problemes per treballar. Algú pot pensar que a ell no li passarà mai, però tots ho podem patir.» Aquestes paraules, d’Àngel Gómez- Quintero, president de l’Associació per la Integració Laboral-Mossos d’Esquadra amb discapacitat (Ail-med), resumeixen la filosofia d’aquesta entitat, que actualment té mil afiliats. «La gent es pensa que només s’ha d’associar amb nosaltres si té alguna discapacitat, però no és així. La nostra entitat està oberta a tothom», exposa Gómez-Quintero.

.

Però ara Ail-med té altres fronts oberts, concretament la regulació de la segona activitat, que per als no iniciats en el tema pot arribar a ser un galimaties legal. La llei dels Mossos ja preveu que hi hagi la segona activitat, però falta un reglament perquè es pugui aplicar. En aquest sentit, al mes d’abril el sindicat de Mossos i Interior van arribar a un acord, que ha de ser el preàmbul perquè el govern redacti el decret, que hauria d’estar enllestit aviat. L’acord preveu que els mossos incapacitats de manera permanent podran continuar exercint tasques dins la direcció general de la Policia, tot i que no seran policials, sinó més aviat administratives.

.

Ail-med considera que aquest punt s’ha de concretar molt més. Asseguren que realment sí que tindran una feina, però que els faran signar un document per renunciar a la seva condició de mosso: «Perdrem la nostra plaça de policia», diu Gómez- Quintero. L’associació també es queixa que en totes aquestes negociacions no se’ls ha donat ni veu ni vot. És per això que han impugnat l’acord al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya i estan a l’expectativa quan surti el decret del govern. «Si s’acaba aplicant, es podria incórrer en un delicte contra els treballadors», manté Gómez-Quintero. L’associació també ha presentat una demanda a la Comunitat Europea.

.

Un cas dramàtic exposat al Parlament

.

Dimecres el problema dels mossos discapacitats es va tractar al Parlament. Elena Ribera, diputada de CiU, va retreure al conseller d’Interior Joan Saura en una pregunta al ple que «el desplegament dels Mossos no ha estat un èxit total, perquè tenim la taca negra dels Mossos amb discapacitat, que no poden treballar, i als quals el conseller Saura ha girat l’esquena ». Ribera va afegir: «Li reclamem una solució humana i justa (…) Aquests agents han de poder treballar en una feina que estigui adaptada a les circumstàncies actuals i que pugui ser útil al cos i a Catalunya, però la resposta del departament ha estat negativa.»

.

En aquest sentit, Interior sempre ha recordat que el decret sobre aquesta qüestió està a punt d’enllestir-se. Ribera també va posar com a exemple d’aquest problema el cas d’un mosso que va tenir una embòlia lleu. Es va quedar sense feina i no va poder suportar la pressió econòmica i es va treure la vida. En una carta, Gómez- Quintero, portaveu de la família, recorda que Interior l’hauria d’haver reubicat i que l’any 2007 es va aprovar una moció al Parlament, segons la qual s’aplicarien mesures transitòries mentre es redactava el decret de segona activitat, i això no s’ha complert.

eduard-pascual

Buscar-se la vida com a escriptor

.

Eduard Pascual, que viu a Llers, va exercir en la unitat d’investigació de la comissaria dels Mossos d’Esquadra de Figueres, fins que, el 2005, la Generalitat el va retirar del servei per culpa d’una malaltia que li afecta l’oïda. Pascual forma part d’Ail-med i lluita en els tribunals per tenir un accés digne a la segona activitat. De mica en mica s’ha obert camí en el món de l’escriptura, i entre el març i l’abril sortirà publicada la seva novel·la, Códex 10, un recopilatori de deu relats policials de ficció inspirats en casos reals investigats a Figueres. En un moment del llibre, també apareixen les vicissituds d’un mosso que ha perdut el braç i els problemes amb la segona activitat. / FOTO: TURA SOLER

.

Saura, al Congrés

.

El conseller d’Interior, Joan Saura, ha enviat una carta al president del Congrés dels Diputats, José Bono, en què sol·licita comparèixer de manera urgent davant la Comissió no permanent de seguiment i avaluació dels acords del pacte de Toledo, per explicar la necessitat de modificar la legislació actual per poder equiparar l’edat de jubilació dels Mossos d’Esquadra amb la resta dels cossos policials de l’Estat.

.

En un comunicat de premsa, Interior recorda que aquest 22 d’abril, el departament va signar un acord amb els sindicats dels Mossos per regular aquesta segona activitat. El text preveu que els mossos passin a la segona activitat de manera voluntària als 57 anys, conservant les mateixes retribucions. També recorda el tema dels policies incapacitats permanents, que tanta polèmica aixeca dins Ail-med.

.

.


Anuncis
About AILMED (449 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: