Última hora

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat, 3 de desembre

Des d’AIL-MED donem recolzament a tota persona que pateixi una discapacitat i als seus familiars. Considerem que és prioritària la integració laboral de les persones amb discapacitat tant si és de naixement com si es sobrevinguda, evitant en tot moment la discriminació per raó de discapacitat, tal com recullen els convenis internacionals i la normativa de la Unió Europea i, molt particularment, volem donar suport a tots el components del cos de Mossos d’Esquadra que estan patint una discapacitat o l’estan ocultant per la por de perdre la feina.

.

S’ha de tenir en compte que en l’avantprojecte de decret de segona activitat del Departament d’Interior, que es vol aprovar en breu, els que pateixin una incapacitat permanent perden la plaça en el cos de mossos, és a dir, són expulsats. Esperem i confiem que el recent informe al respecte emès per la Comissió Jurídica Assessora tingui com a conseqüència la modificació aquest i d’altres aspectes en el decret definitiu que són discriminatoris per raó de discapacitat.

.

COMISSIÓ EUROPEA

Creat en 1992, el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat té com objectiu afavorir la comprensió dels problemes relacionats amb les discapacitats i mobilitzar ajuda per a fomentar la dignitat, els drets i el benestar de les persones amb discapacitats. També pretén promoure la presa de consciència dels beneficis que s’obtindrien després de la integració de persones amb discapacitats en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural. Cada any s’organitzen activitats entorn d’un tema diferent, i el dia de l’any 2008 està dedicat a la dignitat i a la justícia per a tots.

.

ONU

Tema de 2008: Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat: Dignitat i justícia per a tots


La celebració anual, el 3 de desembre, del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat té per objecte sensibilitzar a l’opinió pública sobre les qüestions relacionades amb la discapacitat i mobilitzar el suport a la dignitat, els drets i el benestar de les persones amb discapacitat. També es proposa promoure la presa de consciència sobre els guanys que es derivarien de la integració de les persones amb discapacitat en tots els aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural. El tema del Dia es basa en l’objectiu del gaudi ple i efectiu dels drets humans per les persones amb discapacitat i la seva participació en la societat en igualtat de condicions, establert en el Programa d’Acció Mundial per a les Persones amb Discapacitat, aprovat per l’Assemblea General en 1982. En la Resolució 62/127 aprovada per l’Assemblea General, de data 18 de desembre de 2007, es va decidir que el Dia Internacional dels Impedits, que se celebra cada any el 3 de desembre, passi a cridar-se Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat.

.

Anuncis
About AILMED (448 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: