Última hora

60 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

Sr. Saura: Els defensors dels drets humans TAMBÉ ELS TÉ A CASA SEVA

.

onu

El conseller Saura ha anunciat avui, dia de commemoració de la Declaració Universal dels Drets Humans, que engegarà al 2009 “un programa de protecció de defensors dels drets humans en perill”, acollint cinc persones cada any. No opinarem sobre aquesta mesura, a part de dir que és un nou bany d’imatge, però hem de fer un recordatori al Sr. Saura i exigir-li que primer escombri casa seva abans de mirar de donar lliçons de solidaritat als demés.

.

Se’n recorda el Sr. Saura que té mossos d’esquadra que estan en actiu al cos i que no els deixa treballar des de fa anys pel fet de patir una discapacitat?

.

Se’n recorda el Sr. Saura que en l’esborrany de decret de segona activitat del cos de mossos d’esquadra que ha presentat vol expulsar fora del cos a tota aquells que pateixin una discapacitat?

.

Se’n recorda el Sr. Saura que en una de les últimes sentències del Contenciós- Administratiu que ha recorregut el seu departament a la nostra associació es diu que s’està vulnerant la Constitució Espanyola als articles 14 i 23?

.

Artículo 14.

Los españoles son iguales ante la ley, sin que pueda prevalecer discriminación alguna por razón de nacimiento, raza, sexo, religión, opinión o cualquier otra condición o circunstancia personal o social.

Artículo 23.

1. Los ciudadanos tienen el derecho a participar en los asuntos públicos, directamente o por medio de representantes, libremente elegidos en elecciones periódicas por sufragio universal.

2. Asimismo, tienen derecho a acceder en condiciones de igualdad a las funciones y cargos públicos, con los requisitos que señalen las leyes.

.

Se’n recorda el Sr. Saura que el seu departament va respondre a un informe d’aquesta associació sobre normativa internacional de drets humans de les persones discapacitades que aquesta no és d’aplicació als mossos i que només serveix per a inspirar i facilitar? Una normativa que la Constitució diu al seu article 96 que forma part de l’ordenament intern!

pagina-resposta-conselleria

Què podem esperar d’una persona que contesta això a una associació de discapacitats? És una persona que pensa, i ho posa per escrit, que la normativa internacional europea, de l’OIT i de l’ONU sobre persones amb discapacitat no és d’aplicació en un decret del seu departament d’Interior, per tant, quina credibilitat té aquest conseller llegint un article de la declaració dels Drets Humans avui en un acte commemoratiu sabent el que pensa? Sabent que no pensa aplicar cap normativa internacional als mossos d’esquadra discapacitats que depenen d’ell?

.

Cap. No té cap credibilitat.

.

Sr. Saura, recordi el menyspreu que ens va fer per escrit sobre la normativa internacional de drets de persones discapacitades, recordi que ha recorregut una sentència que diu que vulnera la Constitució, recordi que té mossos discapacitats abandonats a casa seva malgrat estar en actiu en el cos vulnerant el seu dret al treball…

.

Els defensors dels drets humans TAMBÉ ELS TÉ A CASA SEVA i vostè no els vol ni veure, ni ha deixat que participin en les negociacions d’un decret que els atenyia, i amb els que ens vol expulsar del cos, vulnerant la llei 51/2003, de 2 de desembre, d’igualtat d’oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat:

.

Article 15. Participació de les organitzacions representatives de les persones amb discapacitat i les seves famílies.

1. Les persones amb discapacitat i les seves famílies, a través de les seves organitzacions representatives, participaran en la preparació, elaboració i adopció de les decisions que els concerneixen, sent obligació de les Administracions públiques en l’esfera de les seves respectives competències promoure les condicions per a assegurar que aquesta participació sigui real i efectiva. D’igual manera, es promourà la seva presència permanent en els òrgans de les Administracions públiques, de caràcter participatiu i consultiu, les funcions del qual estiguin directament relacionades amb matèries que tinguin incidència en esferes d’interès preferent per a persones amb discapacitat i les seves famílies.

.

Llavors, què podem esperar de vostè?

.

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

1 Comment on 60 aniversari de la Declaració Universal dels Drets Humans

  1. Encertat anàlisi, heu donat de nou en el clau!!! Un dirigent de la policia que genèticament està predisposat en contra de la gent que dirigeix, ja que segons ell i d’altres “pelagatos”, la policia com a privadora d’algun dret.. no n’ha de tenir CAP i per ell, mai de la vida… Els pobres oprimits de delincuents i okupes si, faltaria més…
    Un apunt : a Lledoners, la nova presó, els reclusos utilitzaran la piscina de 25 metres abans probablement que els funcionaris i mossos tinguin els vestidors acabats de construir, i no s’hagin de camviar als barracons….per exemple

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: