Última hora

900 administratius nous a les comissaries i el mossos discapacitats abandonats a casa seva

saura-jugant-amb-el-cos-de-mossosEn la revista “Info Catalunya”, núm. 17 d’aquest mes, de la Generalitat de Catalunya, consten una sèrie de dades sorprenents. Tal com ens té acostumats aquest departament sempre fa la propaganda a la seva mida encara que falti a la veritat. En l’esmentada revista no apareixen per enlloc el cos de facultatius i tècnics que sí que pertanyen al cos però, en canvi, es fa constar que en el cos de mossos hi ha 900 administratius. Sobre aquesta dada hem de dir el següent:

.

1. En el cos de mossos NO existeix la figura de l’administratiu.

2. Aquesta figura NO està regulada per la llei 10/94 de Mossos d’Esquadra.

3. Molts d’aquest administratius ESTAN DESTINATS DINS DE LES COMISSARIES DEL COS.

4. Desconeixem d’on han sortit aquestes places d’administratius, com s’ha fet la convocatòria per cobrir-les i on s’ha publicat, si és que s’ha publicat. En tot cas, s’haurien d’haver publicat encara que fossin només un concurs de trasllats. En vista d’això no sabem si són funcionaris o contractats laborals.

5. Entenem que aquestes places pertanyen a la Direcció General de la Policia, però NO pertanyen al cos de Mossos d’Esquadra.

6. Segons ens han comunicat afiliats nostres, amb gran sorpresa nostra, aquests administratius tramiten ordres judicials i tenen accés a informació i dades policials, també a DADES PERSONALS DE MEMBRES DEL COS!

7. Tant si són funcionaris com si són contractats laborals, els discapacitats que entrin del carrer o que siguin traslladats tenen accés a aquestes places d’administratiu, tenen tot el dret del món, ja que està regulat a la normativa.

8. Per tant, és vergonyós que mentre el Sr. Saura  ha estat omplint d’administratius les comissaries hagi tingut a casa seva mossos amb DISCAPACITATS EN ACTIU AL COS ALS QUALS NEGA EL DRET AL TREBALL. També hi ha d’altres companys amb malalties que estan treballant, però van passant i aguantant el dia a dia de la seva vida laboral com bonament poden esperant una d’aquestes places que, en comptes d’ells, estan ocupant gent de fora del cos. Tots ho estem esperant.

9. Fa temps que se’ns podria haver aplicat mesures transitòries fent tasques administratives i no deixar-nos abandonats a casa SENSE FER RES I SENSE SOU.

10. És denigrant que es doni preferència a gent de fora del cos per a fer aquestes tasques a les comissaries. TASQUES QUE NO ELS CORRESPONEN. Des del nostre punt de vista aquestes tasques administratives són funcions complementàries que es reflecteixen a la Llei 10/94 de Mossos i que PODRIEN SER DESENVOLUPADES PER COMPANYS AMB DISCAPACITATS EN PLACES DE SEGONA ACTIVITAT.

revista-infocatalunya-num-17

En relació amb aquestes places, us donem a conèixer els documents d’una convocatòria interna que es va fer al 2007 en la qual s’ofertaven 469 places, entre administratius, auxiliars administratius i subalterns. Aquesta convocatòria, que no deixava de ser un concurs de trasllats, no consta que es publiqués mai en el DOGC, la qual cosa és una IRREGULARITAT que no entenem.

_oferta

En els esmentats documents que pengem podeu veure quines són les funcions que han de desenvolupar aquests administratius. Ha de quedar ben clar que aquestes funcions NO estan regulades per cap norma i NO consten a la Relació de Llocs de Treball. Qüestions aquestes que són d’obligatori compliment, tal com ha dit la jurisprudència dels Tribunals Contenciosos- Administratius.


Tot indica que el Sr. Saura fa i desfà, sense gaire oposició, el que li dóna la gana al cos de Mossos d’Esquadra, amb el més pur estil “estalinista” d’imposició pura i dura. Sembla ser que no l’importa molt si ho fa mal assessorat i amb NYAPS MONUMENTALS, ni que el que faci pugui arribar a ser, fins i tot, una il·legalitat.

.

About AILMED (534 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

4 Comments on 900 administratius nous a les comissaries i el mossos discapacitats abandonats a casa seva

 1. Alimed,

  Crec que no entens la funció dels administratius ni el seu règim adminsitratiu, també són funcionaris de la Generalitat i també tenen el deure de secret. Alhora tampoc entenc perquè no qüestiones que hi hagi tant company a despatxos, mentre d’altres hem de sortir cada dia al carrer, dia i nit, faci sol, pluja o vent. Passa’t per Trànsit Girona i opina…

  M'agrada

 2. a veure. les places per a aux.administratius i administratius formen part del “Cos Auxiliar Administratiu Generalitat de Catalunya”, es a dir, si tu fas les opos per a aux.administratiu pots anar a parar tant a hospital o a una comissaria (tot el que sigui un organisme public de la generalitat). a mes, les tasques que fan no son integrament policials (suport en la tramitació de denuncies, rrhh, arxius i documentació, etc.

  M'agrada

  • Agraïm el seu comentari. Hem d’aclarir alguns aspectes:
   1.Les places de auxiliars i administratius és cert que formen part dels cossos de l’Administració de la Generalitat de Catalunya, però li voldríem recordar que el cos de Mossos d’Esquadra té la seva pròpia llei en la que no es contempla en cap cas les places d’auxiliar i d’administratiu.
   2.La majoria d’aquestes places de les quals parlem al post són amb contracte laboral, sense oposició prèvia. A més a més tampoc consten en l’RLT del cos de Mossos d’Esquadra .
   3.En relació amb el tema de les funcions entenem que vostè ja sabrà que han d’estar regulades i no és missió de cos d’administratius tramitar denúncies ni ordres judicials, etc. Tampoc és admissible que es tingui accés a dades confidencials de personal del cos o d’altres.
   Des d’aquesta associació l’únic que es vol denunciar són les formes i el poc seny que demostra tenir el departament d’Interior. Com vostè sabrà a l’administració podem entrar-hi persones amb discapacitat, s’imagina que un d’aquest administratius tingui una discapacitat i que ocupi un lloc on abans hi havia un mosso d’esquadra que ja havia aprovat una oposició i que ha patit una discapacitat i, en canvi, el deixen sense feina incomplint la llei de Policia?
   La solució que li vam proposar al departament era la creació del cos administratiu dintre del propi cos de Mossos d’esquadra.
   Per acabar li voldria dir que lamentem si li ha ofès el post respecte a aquest tema, però nosaltres ja portem anys pleitejant per a aconseguir la integració laboral de mossos d’esquadra amb discapacitat, mentre que en altres cossos de l’administració es mantenen treballant.

   M'agrada

 3. Tema denuncia se ha publicado con otras cosas del tripartit

  http://rnn-asp.blogspot.com/2008/12/metamorfosis-de-sancho.html

  Suerte para vosotros y a por la libertad sin nacionalismos obligatorio

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: