Última hora

DECRETAZO I NYAP MONUMENTAL DEL GOVERN DE LA GENERALITAT!

ComunicatsComunicat 17

Benvolguts companys:

Us fem cinc cèntims d’una primera impressió del text del DECRET DE SEGONA ACTIVITAT que probablement s’acabarà publicant al DOGC en breu. Properament l’analitzarem a fons.

El “Decretazo” del Departament d’Interior s’ha saltat tots el tràmits:chapuzas

 • No ha estat sotmès a informació pública i ningú ha pogut fer al·legacions.

 • No ha passat pel Consell de Policia per a ser aprovat.

 • S’ha vulnerant la llei 51/2003, de 2 de desembre, d’igualtat d’oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat: Article 15. Participació de les organitzacions representatives de les persones amb discapacitat i les seves famílies en la preparació, elaboració i adopció de les decisions que els concerneixen.

El Decret incompleix la llei 10/94 de Mossos d’Esquadra:

 • No es contempla la possibilitat de desenvolupar la segona activitat en altres cossos de la Generalitat.(Article 61.2 de la Llei)

La paraula discapacitat no apareix enlloc al decret:

 • Ho ets o no ho ets. En tot cas el tracte que se’ns doni ha de ser a tots per igual.

Discriminació entre els discapacitats en raó del treball:

 • Hi ha discapacitats que podran passar a segona activitat i d’altres que no. Els que no se’ls deixa passar a segona activitat passaran a treballar a places de suport.

Discriminació entre els discapacitats que no se’ls deixa passar a segona activitat en raó del sou:

 • Els que tinguin una incapacitat total cobraran menys sou (se’ls restarà del sou de mosso la pensió de l’INSS que puguin percebre) i se’ls podrà reduir l’horari adequant-lo al sou que li quedi.

 • En cobrar menys cotitzaran menys en perjudici de la seva jubilació. NO es pot pagar menys i cotitzar com si s’estigués pagant tot el sou com pretén l’administració.

 • En canvi, els que tinguin una incapacitat absoluta o gran invalidesa cobraran tot el sou de la plaça adjudicada (el sou a més de les pensions del 100% i 150% respectivament).

Expulsió del cos:

 • La disposició addicional cinquena comporta treure la plaça a la persona discapacitada per tal de posar-la a concurs públic.

 • Se’ns vol retirar l’acreditació del cos de Mossos d’Esquadra.

Continuarem informant i dient la veritat. Us agrairíem que aquest escrit el poguéssiu penjar als vostres serveis i que l’envieu per correu a les vostres companys, és important que arribi a totes les comissaries i col·laboreu repartint fotocòpies a tots els companys! Gràcies pel vostre suport!

La junta d’AIL-MED

comunicat-172

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: