Última hora

DECRETAZO I NYAP MONUMENTAL DEL GOVERN DE LA GENERALITAT!

ComunicatsComunicat 17

Benvolguts companys:

Us fem cinc cèntims d’una primera impressió del text del DECRET DE SEGONA ACTIVITAT que probablement s’acabarà publicant al DOGC en breu. Properament l’analitzarem a fons.

El “Decretazo” del Departament d’Interior s’ha saltat tots el tràmits:chapuzas

 • No ha estat sotmès a informació pública i ningú ha pogut fer al·legacions.

 • No ha passat pel Consell de Policia per a ser aprovat.

 • S’ha vulnerant la llei 51/2003, de 2 de desembre, d’igualtat d’oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat: Article 15. Participació de les organitzacions representatives de les persones amb discapacitat i les seves famílies en la preparació, elaboració i adopció de les decisions que els concerneixen.

El Decret incompleix la llei 10/94 de Mossos d’Esquadra:

 • No es contempla la possibilitat de desenvolupar la segona activitat en altres cossos de la Generalitat.(Article 61.2 de la Llei)

La paraula discapacitat no apareix enlloc al decret:

 • Ho ets o no ho ets. En tot cas el tracte que se’ns doni ha de ser a tots per igual.

Discriminació entre els discapacitats en raó del treball:

 • Hi ha discapacitats que podran passar a segona activitat i d’altres que no. Els que no se’ls deixa passar a segona activitat passaran a treballar a places de suport.

Discriminació entre els discapacitats que no se’ls deixa passar a segona activitat en raó del sou:

 • Els que tinguin una incapacitat total cobraran menys sou (se’ls restarà del sou de mosso la pensió de l’INSS que puguin percebre) i se’ls podrà reduir l’horari adequant-lo al sou que li quedi.

 • En cobrar menys cotitzaran menys en perjudici de la seva jubilació. NO es pot pagar menys i cotitzar com si s’estigués pagant tot el sou com pretén l’administració.

 • En canvi, els que tinguin una incapacitat absoluta o gran invalidesa cobraran tot el sou de la plaça adjudicada (el sou a més de les pensions del 100% i 150% respectivament).

Expulsió del cos:

 • La disposició addicional cinquena comporta treure la plaça a la persona discapacitada per tal de posar-la a concurs públic.

 • Se’ns vol retirar l’acreditació del cos de Mossos d’Esquadra.

Continuarem informant i dient la veritat. Us agrairíem que aquest escrit el poguéssiu penjar als vostres serveis i que l’envieu per correu a les vostres companys, és important que arribi a totes les comissaries i col·laboreu repartint fotocòpies a tots els companys! Gràcies pel vostre suport!

La junta d’AIL-MED

comunicat-172

About AILMED (444 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: