Última hora

Hem guanyat la primera sentència al TSJ que constata la violació del dret a passar a segona activitat de mossos amb una incapacitat permanent per part del departament d’Interior!!

juezS’acaba de dictar la primera sentència definitiva en relació al passi amb una incapacitat permanent a la situació de segona activitat a l’empara de la nostra llei.

És una importantíssima sentència del jutjat contenciós- administratiu núm. 2 de Barcelona de data 21/9/06, aquesta sentència va ser impugnada per part de l’administració amb Recurs d’Apel·lació.

Posteriorment el TSJC, secció 4ª, amb data 13/2/09, desestima el Recurs d’Apel·lació i condemna en costes a l’administració!

.

Aquí ho teniu:

sentencia-jc-2-21-9-2006sentencia-142-09-tsjc

.

Davant d’aquesta importantíssima sentència hem de dir algunes veritats com catedrals:

.

1. Que ens digui ara algú a la cara que un discapacitat amb una incapacitat permanent total no pot passar a situació administrativa especial de segona activitat! Alguns van informant a polítics i al col·lectiu de que el decret de segona activitat és fantàstic i ens expulsa de mossos per aquest motiu! No és cert!

.

2. Que quedi ben clar amb aquesta sentència que la incapacitat permanent total és pel normal desenvolupament de les funcions, però amb ella es pot passar a prestar serveis complementaris de segona activitat en el propi Cos o en un altre Cos de la Generalitat adequats al nivell i coneixements del funcionari.

.

3. La incapacitat permanent en grau de total pel normal desenvolupament de les funcions constitueix, fins i tot, un pressupòsit de fet de reconeixement del dret de passar a situació de segona activitat.

.

4. Era una gran mentida al Parlament de Catalunya per part del Sr. Saura que feia falta esperar a un decret de segona activitat per poder-la aplicar durant tots aquest anys (ni tan sols li ha donat la gana d’aplicar la més mínima mesura transitòria mentre es negociava el decret), la sentència corrobora el que sempre ha defensat aquesta associació: que la llei 10/94 de mossos ja conté normativa suficient sobre segona activitat com per haver-la pogut aplicar directament en no ser una situació administrativa de configuració estrictament reglamentària.

.

5. Així doncs, el conseller Saura és un discriminador que ha negat de manera escandalosa el dret a treballar de moltes persones discapacitades del seu propi cos policial i, en comptes d’aplicar la llei i integrar-los en places de segona activitat, ha preferit deixar-les a casa abandonades i repudiades.

.

6. El conseller Saura és un discriminador que ha imposat als sindicats un DECRETAZO a corre-cuita perquè sabia que perdria les sentències com aquesta (i més que esperem que perdi) i així intentar assegurar-se de fer neteja de discapacitats als mossos d’esquadra traient-los la plaça de mosso i posant-la a concurs perquè la torni a ocupar una persona jove i sana.

.

7. El decret del Sr. Saura nega el dret reconegut a la sentència que els discapacitats amb incapacitats permanents totals puguin passar a situació de segona activitat i els obliga a demanar una plaça fora de mossos sota l’amenaça de jubilar-los si no ho fan. EL SR. SAURA QUE DIU QUE FA POLÍTICA PELS DESAFAVORITS FA TEMPS QUE TÉ AGAFADA LES TISORES PER RETALLAR DRETS DELS DISCAPACITATS QUE DEPENEN DE LA SEVA PRÒPIA CONSELLERIA! AMB EL SR. SAURA CAMINEM COM ELS CRANCS EN DRETS LABORALS I SOCIALS PER A LA GENT MÉS DÈBIL DE LA NOSTRA SOCIETAT!

.

8. Què haurien de dir ara els sindicats? Es callaran i esperaran que prosperi la nostra impugnació al TSJC del decret de segona activitat del Sr. Saura per a dir alguna cosa? Esperaran que el TSJC ACABI DIENT QUE HAN CONSENTIT UN DECRET DISCRIMINATORI? Continuaran dient que el decret és fantàstic mentre nosaltres aportem aquesta sentència a la impugnació del decret? Mentre anem recopilant proves de la discriminació que practica el Sr. Saura a fi de les accions legals oportunes que pugui decidir prendre aquesta associació?

.

Properament anirem informant sobre les conseqüències que comporta aquesta sentència.

.

Anuncis
About AILMED (448 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

2 Comments on Hem guanyat la primera sentència al TSJ que constata la violació del dret a passar a segona activitat de mossos amb una incapacitat permanent per part del departament d’Interior!!

  1. Sindicaaats!!?? Sindicaaats!!?? Com deien a ” El cabo del miedo”, em pregunto: seguiran calladets gaire més temps davant d’allò.

    M'agrada

  2. Enhorabona! per la sentència ratificada pel TSJC, i per a qui no li quedi clar que el Sr.joan Saura no fa una política d’aparador, aquí teniu una engruneta d’exemple:
    http://www.elperiodico.com/default.asp?idpublicacio_PK=46&idioma=CAT&idnoticia_PK=562455&idseccio_PK=&pg=2&0816&

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: