Última hora

El conseller Saura evita descaradament respondre i parlar d’una sentència ferma que li diu que ha violat drets de persones discapacitades

Veient aquest vídeo del dia 12 de març a la Comissió de Justicia i Dret del Parlament, un se n’adona que el Sr. Saura no està capacitat per a portar un departament com el d’Interior. Que el Sr. Saura eviti descaradament respondre i parlar d’una sentència ferma que li diu que ha violat drets de persones discapacitades a membres del seu propi cos de policia o explicar per què un mosso discapacitat en actiu no va poder vestir l’uniforme en l’acte de celebració de 25é aniversari del Cos és un símptoma de la seva decadència ètica i política. Indigne d’una persona, nosaltres a ell sí que li considerem persona, que es vanagloria d’haver creat un Comitè d’Ètica de la policia o de ser defensor als seus discursos de les persones més dèbils de la nostra societat.

És la prova de que segurament aquest conseller es pensa que està per sobre del bé i del mal, potser per sobre del poder judicial, i no té cap inconvenient, amb la prepotència que el caracteritza, de fer i haver fet ús i abús de poder amb persones discapacitades que l’únic que volien era que s’apliqués la llei per a integrar-los laboralment i poder treballar en segones activitats en Mossos d’Esquadra. Era tan difícil? Era molt demanar? Ara la sentència del TSJC ens dóna la raó i diu que un mosso amb una incapacitat total podia i tenia dret a passar a segona activitat, sense necessitat d’esperar cap reglament, aplicant la llei 10/94 de manera directa.

.

És lamentable que aquest conseller, que diu ser d’esquerres, optés repetidament amb casos sagnants per ignorar la llei i per deixar al carrer mossos que ja tenien bastant amb la desgràcia d’haver patit malalties o accidents que els hagin deixat una discapacitat. No podem evitar recordar al nostre company Jordi que, abandonat pel Departament,  que no va aplicar les mesures transitòries aprovades al Parlament de Catalunya en la moció del 3 de maig de 2007, va caure en una forta depressió que el va portar a suïcidar-se.

.

El conseller no respon res del que se li està preguntant, pràctica que molts parlamentaris estan patint des de fa temps ja que inclús el Partit Popular de Catalunya ha demanat l’empara del President del Parlament per aquest motiu, i parla del recent aprovat decret de segona activitat dient que ho ha aprovat amb els cinc sindicats del Cos quan, per contra, ni tan sols ha passat pel Consell de Policia abans de passar al Govern.

.

Saura no respon com pensa actuar davant d’una sentència que deixa a l’altura de la sabata el seu decret, un decret amb el que discrimina entre uns discapacitats que podran passar a situació de segona activitat a mossos i uns altres discapacitats que tenen incapacitat total, absoluta i gran invalidesa, als quals prohibeix taxativament poder passar a l’esmentada situació, amb l’amenaça de jubilar-los si no demanen voluntàriament una plaça fora de mossos.

.

El decret nega en concret, per tant, un dret reconegut a la sentència del TSJC per a un mosso amb una incapacitat total i la pregunta és: Es pot negar per decret un dret que, segons el TSJC, està reconegut a la llei que desenvolupa? O encara més: Desenvolupar una llei amb un decret vol dir contradir-la o afegir-la contingut?

.

És evident que la resposta és NO. Recordem que aquesta associació té impugnat aquest decret al TSJC.

.

campanyaicv

.

Tampoc respon sobre l’humiliació que va haver de patir un mosso discapacitat a l’acte del 25é aniversari del Cos en no deixar-lo vestir l’uniforme per raó de la seva discapacitat, prova del tarannà d’un polític absolutament despòtic i absolutament insensible amb el nostre col·lectiu i de la marginació a la qual el Sr. Saura ens té sotmesos, tant a nivell individual com a nivell de la nostra associació.

.

A nosaltres ens ignora però, això sí, després es persona en actes d’altres associacions com les de víctimes d’accidents de trànsit i fa un discurs hipòcrita agafant la bandera de que el seu departament farà un informe de com integrar laboralment persones amb accidents greus. Però, Sr. Saura, si els té a casa seva i ELS HA DEIXAT AL CARRER! Per al Sr. Saura aquestes associacions, com moltes altres, són representatives i les valora amb la seva actitud, en canvi la nostra associació sembla que no representa res, només parla amb els sindicats perquè per a ell són els únics representatius. Ni tan sols respecta la LLEI 51/2003, DE 2 DE DESEMBRE, d’igualtat d’oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de las persones amb discapacitat que, concretament en el seu Article 15, regula la participació de les organitzacions representatives de les persones amb discapacitat i les seves famílies en la preparació, elaboració i adopció de les decisions que els concerneixen.

Durant el fantàstic discurs de la diputada de CIU, Elena Ribera, a la qual agraïm profundament la seva defensa, el conseller Saura s’encongeix de muscles menyspreant la denuncia que aquesta associació va interposar a la Comissió Europea. Un gest deplorable. No podem oblidar que el seu Departament va respondre per escrit que les directives europees, i la normativa internacional, no eren d’aplicació en un decret que té a veure amb drets de persones discapacitades. És més, menysprea aquesta normativa dient que serveix només per a “inspirar” i “facilitar” i que no és d’aplicació, tot just el contrari que es fa al preàmbul del recent projecte de Codi d’Ètica de la Policia de Catalunya, en el que, en canvi, sembla que sí és d’aplicació aquesta normativa.

.

Dirà el mateix quan el seu partit comenci en breu la campanya per a les Eleccions Europees? Dirà que ell passa olímpicament de la normativa europea en decrets que afecten a discapacitats? Que no pinta res?

.

Ja és hora que el President de la Generalitat, Sr. Montilla, faci un pensament i ens porti un relleu al Departament d’Interior, una mica d’aire fresc, una persona que escolti i dialogui, no una persona tancada en sí mateix que menysprea associacions d’afectats i als propis diputats del Parlament de Catalunya responent coses que no se li pregunten amb una total falta de respecte, no una persona que fa decrets que retallen drets a les persones més vulnerables de la nostra societat.

.

És un conseller amb una gestió que, segons la majoria d’usuaris de la nostra web que han volgut participar en una enquesta recent, als quals agraïm la seva participació, és NEFASTA, amb 207 vots. Per a 16 va ser dolenta i bona per a 26. Estem d’acord amb el resultat.

.

About AILMED (558 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: