Última hora

Després d’un any de l’Acord “històric” de segona activitat encara ningú està treballant

cumple-acord-historicFeliç aniversari! El passat 22 d’abril va ser l’aniversari de l’Acord “Històric” que el Conseller Joan Saura va assolir amb els sindicats sobre la Segona Activitat i (apartats i expulsats de Mossos) la integració laboral de les persones amb invalideses permanents. Se’ls hauria de caure la cara de vergonya a tots de que FA UN ANY DE L’ACORD I QUASI CINC MESOS DE LA PUBLICACIÓ I ENTRADA EN VIGOR DEL DECRET DE SEGONA ACTIVITAT al que aquest va donar pas i NINGÚ ENCARA ESTÀ TREBALLANT, molts discapacitats que han demanat plaça a principis d’any continuen abandonats a casa seva esperant i esperant no se sap el què i, és clar, sense cobrar ni un cèntim.

.

Se’ns va vendre com un gran èxit, com una cosa genial. Tal com posava el text de l’Acord, després de parlar de la segona activitat es parla de la gent que no hi podrà accedir i llavors es diu que “complementàriament, i anant més enllà d’aquesta obligació legal (referint-se a l’article 61.3 de la Llei 10/94), ambdues parts també coincideixen en la conveniència de poder oferir vies d’integració laboral per a aquells membres del cos de mossos d’esquadra que es puguin trobar en la situació d’invalidesa permanent declarada pels organismes competents de la Seguretat Social, i que manifestin la seva voluntat de reprendre una activitat laboral complementària i compatible amb la seva situació d’invalidesa permanent, tant si aquesta invalidesa permanent prové d’una contingència comuna com d’una contingència laboral”.

.

Anant més enllà de la seva obligació legal? Com perdonant-nos la vida! Com fent un esforç que no havien de fer! Com si no fos la seva obligació integrar-nos com diu la llei! I a sobre si ara amb el decret no acceptes una plaça fora de mossos t’amenacen amb la jubilació!

.

Però anem a veure senyors, ARA EL TSJC CONFIRMA QUE ERA I ÉS LA SEVA OBLIGACIÓ LEGAL INTEGRAR INCAPACITATS PERMANENTS EN SEGONES ACTIVITATS! LA SEGONA ACTIVITAT ÉS COMPATIBLE AMB SITUACIÓ D’INCAPACITAT PERMANENT! LA INCAPACITAT PERMANENT ÉS UN PRESUPÒSIT DE FET PER PASSAR A SEGONA ACTIVITAT! VOSTÉS VAN INTERPRETAR LA LLEI DE MANERA DISCRIMINATÒRIA I COM ELS VA DONAR LA GANA I ARA EL TSJC ENS DÓNA LA RAÓ! TINGUIN HUMILTAT I RECTIFIQUIN!

.

Aquest Acord IL·LEGAL (d’històric en té poc o en tot cas ho és per com trepitja drets) que va donar lloc a un nyap de decret, ni va ser aprovat pel Govern ni es va publicar al DOGC però, això sí, es va utilitzar per a justificar en Resolucions del Departament d’Interior la denegació del dret al treball en segones activitats de companys discapacitats que ho van demanar. És la gota que va vessar el got i que ens va fer prendre la decisió d’impugnar-lo als Tribunals.

.

Després d’un any de l’Acord, després de l’Ordre de Medalles del Conseller del 29 de gener retroactiva a l’octubre de 2008 i conseqüència de l’Acord, ENCARA CAP INCAPACITAT PER MOTIU DE SERVEI HA REBUT CAP MEDALLA. Una altra cortina de fum? Arriba el DIA DE LES ESQUADRES i es reparteixen un munt de medalles a molts companys, on estaven les medalles que fa mesos havien de rebre mossos amb incapacitats? Perquè no se’ls va cridar aquell dia per a ser condecorats amb la medalla com la resta? No mereixen la mateixa atenció perquè són uns incapacitats que fan nosa? Gràcies Sr. Saura i Sindicats per recordar-se de nosaltres!

.

Feliç aniversari, nosaltres continuem abandonats i repudiats a casa nostra. Per cert, també va ser l’aniversari del suïcidi del nostre company Jordi, abandonat com nosaltres, esperem que des d’allà on estigui ens transmeti força per a continuar lluitant perquè no es trepitgin drets de persones discapacitades com alguns estan permetent.

acordhistoric

About AILMED (537 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

1 Comment on Després d’un any de l’Acord “històric” de segona activitat encara ningú està treballant

  1. Quins sants collons!!, que tenen, tant els sindicats com el conseller Saura, un any i…. segujeixo abandonat

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: