Última hora

Salvador Sedó repta a Romeva d’ICV a respondre si les directives europees NO són d’obligatori compliment tal i com ens va dir per escrit el departament d’Interior

 

En el dia d’ahir aquesta associació va passar el matí a Girona. En primer lloc AIL-MED va ser entrevistada a l’emissora de radio COPE GIRONA, juntament amb l’il·lustre diputada de Convergència i Unió Elena Ribera que va voler donar-nos suport en les nostres reivindicacions davant del Departament d’Interior.

Entrevista a COPE Girona:

 

Elena Ribera i Miquel Àngel Regero a la COPE

Més tard vam acudir a una reunió a la qual vam ser convidats, celebrada a la Fontana d’Or, que va estar encapçalada per la diputada Elena Ribera i el president de la nostra Associació per la Integració Laboral-Mossos d’Esquadra amb Discapacitat, Àngel Gómez-Quintero. Aquest últim va traslladar al secretari de relacions internacionals d’UDC i candidat a les Eleccions Europees 2009, Salvador Sedó, el conflicte amb el Departament d’Interior, que, desobeint normatives europees, va apartar del cos els agents amb lesions cròniques i com es va denegar a la nostra associació el dret a participar en les negociacions amb la conselleria sobre un contingut normatiu que ens afecta directament menyspreant l’article 15 de la Llei 51/2003 de 2 de desembre, d’igualtat d’oportunitats, no-discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat.

.

Sedó va lamentar “que s’hagi d’acudir a les institucions comunitàries per aconseguir el que aquí alguns no volen arreglar”. A la trobada van assistir una vintena de participants, entre càrrecs públics i representants d’associacions i col·lectius, que van quedar absolutament parats davant la realitat de les polítiques socials que fa el Departament d’Interior cap als mossos d’esquadra que queden discapacitats. També van quedar bocabadats quan, parlant sobre les polítiques socials Europees, l’associació va recordar un document en el qual el Departament d’Interior ens contesta que als mossos discapacitats NO els és d’aplicació la normativa Europea i Internacional, ja que aquesta només serveix per a “inspirar”.

.

A la nit, en el míting final de CiU al Teatre Municipal de Girona, el candidat al Parlament d’Europa, Salvador Sedó, va carregar contra ICV-EUA i va instar al candidat Raúl Romeva ha aclarir si pel president del seu partit “la Catalunya social és l’Europa social que predica i que si les directives europees són d’obligatori compliment o no tal i com ha respost el seu departament a una associació de Mossos d’Esquadra”.

.

Sedó apunta el el seu blog: “Simplement els fan fora del Cos de Mossos d’Esquadra. Al carrer. Amb una simple pensió. No poden treballar ni com administratius (que ho podrien fer), mentre el Departament contracta personal laboral extern.

Porten anys reclamant els seus drets al Departament d’Interior. No se’n surten. En Saura parla molt de drets socials, però no els practica. Han presentat una denúncia a la UE per no complir la directiva 2000/78 sobre no discriminació en el lloc de treball. La resposta de la Conselleria d’en Saura va ser que una directiva europea no és d’obligat compliment!!!!

I després parlen de defensar l’Europa social, quan no ho fan a Catalunya. Seguiré ajudant aquesta associació dels Mossos. S’ho mereixen.”

.

Us posem, en format de vídeo, algunes fotos de la reunió que vam tenir al matí a la Fontana d’Or i alhora de fons el so amb les paraules del candidat europeu Salvador Sedó en referència a aquesta reunió que va pronunciar després a la nit al míting final de CiU al Teatre Municipal de Girona, carregant contra ICV. Aquestes paraules de suport a la nostra associació va acabar sent aplaudida pel nombrós públic.

About AILMED (558 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: