Última hora

Funció Pública permetrà que el decret del conseller Saura viatgi en el temps

Funció Pública

Reunió amb la Directora General de Funció Pública:

.

Ahir dia 13 aquesta associació ha tingut una reunió amb la Directora General de Funció Pública, Leonor Alonso González, acompanyada pel Subdirector General de Relacions Sindicals, David Garcia Comis. En aquesta reunió, que ha durat aproximadament una hora, li hem exposat les nostres queixes quant a l’elaboració del decret de segona activitat del Cos de Mossos d’Esquadra. També hem fet saber que compartim en part l’informe que Funció Publica va confeccionar sobre el decret de segona activitat i hem explicat extensament el perquè.

.

Aquest informe, al qual aquesta associació ha tingut accés a causa de la impugnació als tribunals del decret, té molts punts en comú amb l’informe que nosaltres vam entregar en el seu moment al conseller de Governació i Administracions Públiques, el senyor Jordi Ausas i Coll, i a la Secretaria de Funció Pública i Modernització de l’Administració, senyora Maria Teresa Aragonés i Perales.

.

De l’informe de Funció Pública s’extreu que el decret de segona activitat conté greus irregularitats, en realitat podríem dir que és un decret fet pensant en una futura llei de Policia més que en desenvolupar la que ara mateix tenim des de l’any 94. Així, pensant en el futur en comptes del present, aquest decret tracta de modificar l’actual llei i d’afegir-la contingut inexistent quan el que hauria de fer és desenvolupar-la cenyint-se escrupolosament a la seva regulació. Aquesta associació va transmetre a la senyora Alonso que, malgrat tot, no dubtava de la bona voluntat del Departament d’Interior en crear-lo, però que es tractava d’un autèntic nyap amb parts d’aplicació més que dubtosa.

.

Seguint aquest fil, la senyora Alonso ens ha fet saber que, a pesar de tot, per part de Funció Pública no està paralitzada l’aplicació del decret de segona activitat i que, pel contrari, recentment ja s’ha tramés la feina feta al respecte al Departament d’Interior per a que sigui possible aplicar-lo tot i que de manera provisional, a causa de les irregularitats, fins a la futura llei que el Govern vol impulsar. En aquest sentit, les places de segona activitat i les poques places que s’han demanat quant a incapacitats permanents ja han estat identificades dintre de la funció pública i han estat entregades les instruccions al respecte al Departament d’Interior sobre com s’ha de procedir a ocupar-les. Aquestes places formen part d’una modificació de la RLT del Cos que encara no està publicada i no se’ns ha pogut informar, en el cas de les incapacitats permanents, dels complements específics que correspondran a cada plaça.

.

Considerem que tot plegat és una situació surrealista, digna d’una pel·lícula de ciència-ficció, ja que creiem que per primera vegada a la història el senyor Saura ha tingut l’honor de crear un decret que viatja en el temps uns anys enrere per a poder-se aplicar o, en altres paraules, s’ha creat el decret abans que la verdadera llei que hauria de desenvolupar! I es vol aplicar “provisionalment” fins que es crei la nova llei! Increïble que això es pugui permetre!

.

Un dels temes tocats a la reunió que voldríem remarcar és en relació a poder anar a un altre Cos de la Generalitat per passar a prestar serveis complementaris, tal com es regula a l’article 61.2 de la Llei de Mossos d’Esquadra per a persones a partir dels 57anys o disminuïts psicofísics, en un lloc adequat al nivell i coneixements. Se’ns ha dit que ens un tema complex que s’hauria de reglamentar, però nosaltres entenem que està regulat per llei i que, per tant, no veiem on està la complicació. Aquest extrem és una qüestió clau que s’hauria d’haver reglamentat dins del decret de segona activitat d’acord amb Funció Pública i no ha estat així, no obstant això no és de rebut haver d’esperar a que hi hagi un reglament o un decret per a poder aplicar una llei. Una llei està per sobre d’un decret i no hi ha excusa per a no aplicar-la, qüestió aquesta que ha quedat sobradament demostrada amb la sentència del TSJC que hem guanyat recentment.

.

També destacar que els hem informat de com estan les coses a la via judicial i de les darreres novetats que ens arriben des de Brussel·les a la Comissió Europea en relació a la nostra denuncia al Govern de la Generalitat.

.

Finalment volem agrair que la senyora Alonso ens hagi rebut i celebrem el tarannà i la transparència que des de la Direcció de Funció Pública se’ns ha demostrat.

.

Anuncis
About AILMED (449 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: