Última hora

Interior i Presidència vulneren la Llei revelant dades de salut d’un mosso

SalutResolució de l’Agència Catalana de Protecció de Dades

.

Aquesta associació va interposar una denúncia a l’Agència Catalana de Protecció de Dades contra el Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya i el Departament d’Interior. El motiu va ser revelar dades de salut d’un mosso d’esquadra, dades amb la màxima protecció per part de la llei i de les directives europees.

.

En un primer moment l’Agència va obrir un procediment d’informació reservada per recopilar dades sobre la denúncia interposada. Un cop obtinguda la informació prèvia es va procedir a obrir un expedient sancionador contra la Direcció General de la Policia del Departament d’Interior i contra el Gabinet de Relacions Externes i Protocol de la Secretaria General Adjunta del Departament de Presidència.

.

La resolució definitiva dictada per la Directora de l’Agència Catalana de Protecció de Dades consta de 17 fulls, de la qual cosa s’extreu la magnitud de l’expedient sancionador. En ella es resol:

.

Declarar que la Direcció General de la Policia del Departament d’lnterior, Relacions Institucionals i Participació ha comès una INFRACCIÓ MOLT GREU prevista a l’article 44.4 g) en relació amb l’article 10, ambdós de la LOPD.

.

Article 10

Deure de secret

El responsable del fitxer i els qui intervinguin en qualsevol fase del tractament de les dades de caràcter personal estan obligats al secret professional pel que fa a les dades i al deure de guardar-les, obligacions que subsisteixen fins i tot després de finalitzar les seves relacions amb el titular del fitxer o, si s’escau, amb el seu responsable.

Article 44

Tipus d’infraccions

4. Són infraccions molt greus:

g) La vulneració del deure de guardar secret sobre les dades de caràcter personal a què fan referència els apartats 2 i 3 de l’article 7, així com les que hagin estat recollides per a finalitats policials sense el consentiment de les persones afectades.

Article 7

Dades especialment protegides

3. Les dades de caràcter personal que facin referència a l’origen racial, a la salut i a la vida sexual només poden ser recollides, tractades i cedides quan, per raons d’interès general, així ho disposi una llei o l’afectat hi consenti expressament.

.

Declarar que el Gabinet de Relacions Externes i Protocol de la Secretaria General Adjunta del Departament de la Presidència ha comes una INFRACCIÓ GREU prevista a l’article 44.3.d) en relació amb l’article 4.1, ambdós de la LOPD.

.

Article 44

Tipus d’infraccions

3. Són infraccions greus:

d) Tractar les dades de caràcter personal o utilitzar-les posteriorment amb conculcació dels principis i les garanties que estableix aquesta Llei o amb incompliment dels preceptes de protecció que imposin les disposicions reglamentàries de desplegament, quan no constitueixi infracció molt greu.

Article 4

Qualitat de les dades

1. Les dades de caràcter personal només es poden recollir per ser tractades, així com sotmetre-les a aquest tractament, quan siguin adequades, pertinents i no excessives en relació amb l’àmbit i les finalitats determinades, explícites i legítimes per a les quals s’han obtingut.

Resolució ACPD

No publiquem més dades per no entorpir accions judicials. Entenem que aquesta falta d’ètica és inconcebible sobretot en un Departament com el d’Interior que posseeix dades molt sensibles. L’Agència de Protecció de Dades no pot sancionar econòmicament a les Administracions Públiques, per tant ens preguntem: QUINES RESPONSABILITATS POLÍTIQUES PENSEN ASSUMIR?

.

About AILMED (444 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: