Última hora

El Departament d’Interior comença a integrar discapacitats

Benvolguts companys de l’Associació:Comunicats

Comunicat 19, Barcelona,  9 d’octubre de 2009

Primer de tot, comunicar-vos que sembla que l’Administració està reaccionant després d’un llarg període de temps per tal d’adaptar les places a funcionaris que estan treballant i reubicar en unes altres places els que estaven esperant a casa seva per motiu d’incapacitats permanents tant si tenen reconeguda la total, la absoluta o la gran invalidesa.

En segon lloc, agrair aquest fet i per descomptat el tracte rebut pels companys a l’hora de ser informats al serveis mèdics i també per part del personal de recursos humans. Creiem que les coses estan millorant i, malgrat molts punts en desacord, no podem deixar de reconèixer l’esforç del Departament d’Interior. L’Associació sempre tindrà una mà estesa al diàleg però, això sí, seguirà informant i denunciant tot allò que no ens sembli correcte quant a tot el procés d’integració.

INFORMACIÓ EN RELACIÓ A LES DIFERENTES MODALITATS

PLACES PER L’EDAT DE 57 ANYS en segona activitat:

Procediment de l’article 9 del Decret 246/2008 de 16 de desembre DOGC núm. 5282. En aquest moment creiem que pocs funcionaris tenen aquesta edat, queda clar que demanar-ho és voluntari i que no seran serveis al carrer. En un principi creiem que es pot demanar amb tranquil·litat, no hi ha cap problema.

Pels companys que estan amb una excedència, es tractaria de demanar el reingrés i al mateix moment la plaça per majors de 57 anys de segona activitat, cosa que pot passar i no seria tan estrany en aquests moments de crisi.

PLACES PER DISMINUCIÓ FISICA O PSÍQUICA en segona activitat:

Procediment del article 10 al 18 del Decret 246/2008 de 16 de desembre DOGC núm. 5282. En aquest cas pensem que pot haver-hi alguns problemes que poden perjudicar al funcionari, mirarem d’explicar els més importants.

Es pot arribar a passar reconeixement mèdic per 3 camins:

  • El PRIMER, es quan ho demana el propi interessat.
  • El SEGON, per informe del comandament del funcionari.
  • El TERCER, per un representant sindical amb representativitat.

En la proposta del tribunal intern, en que hi ha un metge de l’ICAM, si s’aprecia una possible incapacitat permanent es podrà fer una proposta de que es passi l’expedient a l’ICAM.

Recordeu que l’ICAM és l’organisme que fa els informes adreçats a l’INSS amb una proposta d’incapacitat permanent, que pot ser parcial, total, absoluta o gran invalidesa.

EN UN PRINCIPI, I EN ESPERA DE CLARIFICAR UNA SÈRIE DE PROCEDIMENTS, SI PODEU AGUANTAR EN EL LLOC EN QUE ESTIGUEU DESTINATS I SI LA VOSTRA DISMINUCIÓ US HO PERMET US ACONSELLEM QUE:

NO DEMANEU LES PLAÇES DE SEGONA ACTIVITAT

PER DISMINUCIÓ.

AMAGUEU EL QUE PUGUEU.

PLACES PER INCAPACITAT PERMANENT TOTAL no segona activitat:

Procediment del article 19 i següents del Decret 246/2008 de 16 de desembre DOGC núm. 5282. Els que estan fora del cos per motiu d’aquest tipus d’incapacitat tenen un any per a sol·licitar una plaça des que es va publicar el decret al DOGC, en el cas de no demanar res es procedirà a un expedient de jubilació (Disposició Transitòria segona).

S’ha de tenir ben present que alguns companys que estan fora no sabien de la publicació de Decret, pel canvi de domicili i no podem saber a quants companys no s’han pogut localitzar.

Les places són de suport i en elles no es faran tasques policials, suposant un canvi de professió habitual.

Com hem dit, si no es demana plaça es procedirà a obrir un expedient de jubilació que, segons les informacions rebudes, no es pot confondre amb la  jubilació de l’Estat i solament es podria tornar a la Generalitat si desapareix la causa, és a dir, la incapacitat permanent.

Considerem que seria molt més fàcil, i molt més correcte, pel tot el procediment atorgar algun tipus d’excedència regulada per la resta de la funció publica.

PLACES PER INCAPACITAT PERMANET ABSOLUTA I GRAN INVALIDESA no segona activitat:

Aquestes places s’han de demanar a l’empara de l’acord signat amb els sindicats del cos a l’abril de 2008. En el cas que la Unitat de Vigilància de la Salut consideri que pots treballar en places de suport s’aplicarà el Decret.

Podem dir el mateix que hem dit per la total. Se suposa que en cas de no poder o no demanar plaça en el termini d’un any s’iniciarà l’expedient de jubilació.

Però en aquest cas es planteja un altre problema: algunes de les Absolutes i Grans Invalideses en un principi són persones que no poden treballar a curt o a llarg termini ja que estan fent rehabilitació o han de seguir tractaments duríssims si tenen problemes seriosos.  Amb el temps aquests problemes poden millorar, en pocs casos desapareix la causa per poder tornar al cos, i molt menys en el termini requerit per demanar plaça.

En tot cas, davant caducitats de terminis per demanar una plaça, considerem que es mes fàcil, més correcte –i molt més ètic i humà- , pel procediment atorgar algun tipus d’excedència de les que es regulen per la funció publica.

Res més de moment. Gràcies pel vostre suport. Donat que hi ha informacions que no considerem adient publicar restem a la vostra disposició per tal d’ampliar tota la informació i en cas de qualsevol dubte.

Continuarem informant i dient la veritat. Us agrairíem que aquest escrit el poguéssiu penjar als vostres serveis i que l’envieu per correu a les vostres companys, és important que arribi a totes les comissaries i col·laboreu repartint fotocòpies a tots els companys! Gràcies pel vostre suport!

La junta d’AIL-MED.

Comunicat_19

Anuncis
About AILMED (448 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: