Última hora

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat – 3 de desembre de 2009

«Per uns Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni inclusius: empoderament de les persones amb discapacitat i les seves comunitats en tot el món»

La celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat el 3 de desembre de cada any té per objecte ajudar a entendre les qüestions relacionades amb la discapacitat, els drets de les persones amb discapacitat i els beneficis que es derivarien de la integració d’aquestes persones en tots i cadascun dels aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural de les seves comunitats. El Dia brinda l’oportunitat de promoure activitats encaminades a assolir l’objectiu del gaudi ple i igual dels drets humans i la participació en la societat de les persones amb discapacitat, establert en el Programa d’Acció Mundial per a les Persones amb Discapacitat aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides en 1982 .

Missatge del Secretari General en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat – 3 de desembre de 2009

Aquest any, el tema triat per al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat es refereix a assolir uns Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni que incloguin a les persones amb discapacitat. Mentre ens preparem per al cim sobre els ODM que se celebrarà el pròxim mes de setembre, hem de cerciorar-nos que la nostra labor sigui inclusiva i millori el nivell i la qualitat de vida de tots.

Tots som vulnerables a la discapacitat, ja sigui temporal o permanent, sobretot a mesura que ens fem majors. En la majoria dels països, almenys una persona de cada 10 pateix una discapacitat que pot revestir la forma d’una deficiència física, mental o sensorial. Una quarta part de la població mundial cuida o és familiar d’una persona amb discapacitat, pel que es veu directament afectada pel problema.

Les persones amb discapacitat s’enfronten a moltes dificultats. Amb freqüència, es troben entre els membres més pobres i més exclosos de la societat. No obstant això, solen demostrar una capacitat de recuperació formidable i arriben a grans assoliments en totes les esferes del quefer humà.

L’experiència demostra que quan es faculta a les persones amb discapacitat per a participar en el procés de desenvolupament i per a dirigir-lo, la comunitat sencera es torna receptiva. La participació de les persones amb discapacitat crea oportunitats per a tots, tinguin o no una discapacitat. El missatge per als ODM és clar: el centrar la nostra labor en les persones amb discapacitat i en les seves comunitats és una forma segura d’impulsar el programa de desenvolupament.

Les Nacions Unides promouen els drets humans universals i el desenvolupament per a tots com objectius fonamentals i com bases essencials per a la pau, la seguretat i la prosperitat. La Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat, que va entrar en vigor en 2008, és una de les nostres eines més importants per a promoure aquesta causa. Hem de seguir treballant en pro de la seva aplicació i la seva universalitat.

En aquest Dia Internacional, comprometem-nos a eliminar els obstacles a la participació i a l’accés que les persones amb discapacitat enfronten en la seva vida quotidiana. Hem d’empoderar a les persones amb discapacitat com mitjà imprescindible per a assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni i el desenvolupament per a tots.

About AILMED (537 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: