Última hora

Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat – 3 de desembre de 2009

«Per uns Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni inclusius: empoderament de les persones amb discapacitat i les seves comunitats en tot el món»

La celebració del Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat el 3 de desembre de cada any té per objecte ajudar a entendre les qüestions relacionades amb la discapacitat, els drets de les persones amb discapacitat i els beneficis que es derivarien de la integració d’aquestes persones en tots i cadascun dels aspectes de la vida política, social, econòmica i cultural de les seves comunitats. El Dia brinda l’oportunitat de promoure activitats encaminades a assolir l’objectiu del gaudi ple i igual dels drets humans i la participació en la societat de les persones amb discapacitat, establert en el Programa d’Acció Mundial per a les Persones amb Discapacitat aprovat per l’Assemblea General de les Nacions Unides en 1982 .

Missatge del Secretari General en el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat – 3 de desembre de 2009

Aquest any, el tema triat per al Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat es refereix a assolir uns Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni que incloguin a les persones amb discapacitat. Mentre ens preparem per al cim sobre els ODM que se celebrarà el pròxim mes de setembre, hem de cerciorar-nos que la nostra labor sigui inclusiva i millori el nivell i la qualitat de vida de tots.

Tots som vulnerables a la discapacitat, ja sigui temporal o permanent, sobretot a mesura que ens fem majors. En la majoria dels països, almenys una persona de cada 10 pateix una discapacitat que pot revestir la forma d’una deficiència física, mental o sensorial. Una quarta part de la població mundial cuida o és familiar d’una persona amb discapacitat, pel que es veu directament afectada pel problema.

Les persones amb discapacitat s’enfronten a moltes dificultats. Amb freqüència, es troben entre els membres més pobres i més exclosos de la societat. No obstant això, solen demostrar una capacitat de recuperació formidable i arriben a grans assoliments en totes les esferes del quefer humà.

L’experiència demostra que quan es faculta a les persones amb discapacitat per a participar en el procés de desenvolupament i per a dirigir-lo, la comunitat sencera es torna receptiva. La participació de les persones amb discapacitat crea oportunitats per a tots, tinguin o no una discapacitat. El missatge per als ODM és clar: el centrar la nostra labor en les persones amb discapacitat i en les seves comunitats és una forma segura d’impulsar el programa de desenvolupament.

Les Nacions Unides promouen els drets humans universals i el desenvolupament per a tots com objectius fonamentals i com bases essencials per a la pau, la seguretat i la prosperitat. La Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat, que va entrar en vigor en 2008, és una de les nostres eines més importants per a promoure aquesta causa. Hem de seguir treballant en pro de la seva aplicació i la seva universalitat.

En aquest Dia Internacional, comprometem-nos a eliminar els obstacles a la participació i a l’accés que les persones amb discapacitat enfronten en la seva vida quotidiana. Hem d’empoderar a les persones amb discapacitat com mitjà imprescindible per a assolir els Objectius de Desenvolupament del Mil·lenni i el desenvolupament per a tots.

Anuncis
About AILMED (445 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: