Última hora

“Caça de bruixes” per tal de “reclutar” personal que passi a segona activitat

El Departament d’Interior, per totes les veus que ens estan arribant a traves dels nostres afiliats, està citant a Recursos Humans de la Direcció General de Policia a molts companys del cos per motiu, sembla ser, d’haver patit una incapacitat temporal (baixa mèdica). Pel que se’ns ha explicat el Departament cita de paraula, no per escrit, a través de trucades telefòniques directes o als corresponents comandaments del lloc de treball, a companys que hagin pogut patir una incapacitat temporal. Un cop el funcionari accedeix a tenir una entrevista se’ns ha explicat que es pregunta sobre el motiu de la baixa del funcionari, des de quina és la malaltia que es pateix fins a quina ha estat o és la medicació que es pren.  A partir d’aquí s’informa al funcionari de les bondats de passar a situació de segona activitat.

El Departament no sap el motiu de la baixa del funcionari donat que als documents que van a l’administració no hi consta el motiu. Totes aquestes dades mèdiques estan protegides en un nivell màxim per la Llei de Protecció de Dades.

Intuïm que el Departament ja ha engegat una espècie de “caça de bruixes” per tal de “reclutar” personal que passi a segona activitat, ja que no se’ns informa no podem saber si hi ha hagut sol·licituds del personal per accedir a segona activitat per disminucions. Sembla que es vol fer aflorar companys que van amagant certs problemes de salut.

Per a fer-ho s’utilitzarà el decret de segona activitat. Us volem recordar que el procediment del decret per tal de recol·locar places per disminució física o psíquica en segona activitat és el dels articles 10 al 18 del Decret 246/2008 de 16 de desembre DOGC núm. 5282. Arribar a passar un reconeixement mèdic, com a conseqüència de l’esmentada entrevista si ho consideren adient, es pot engegar per 3 camins:

  • El PRIMER, es quan ho demana el propi INTERESSAT.
  • El SEGON, per informe del COMANDAMENT del funcionari.
  • El TERCER, per un REPRESENTANT SINDICAL amb representativitat.

Però, molta atenció!! El problema, i aquesta és la por de tots els companys citats, és que en la proposta del tribunal intern a que se li pot fer passar al funcionari després de l’entrevista, hi ha un metge de l’ICAM que si aprecia una possible incapacitat permanent podrà fer una proposta de que es passi l’expedient a l’ICAM. Recordeu que l’ICAM és l’organisme que fa els informes adreçats a l’INSS amb una proposta d’incapacitat permanent, que pot ser parcial, total, absoluta o gran invalidesa. Si això és així, llavors el company no passaria a segona activitat sinó a una situació molt diferent.

Anuncis
About AILMED (449 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: