Última hora

El Departament denega la incorporació de funcionaris amb una incapacitat permanent total

Aquest últims dies aquesta associació s’ha assabentat de que el Departament d’Interior ha denegat la incorporació de funcionaris amb una incapacitat permanent total, en aplicació del Decret 246/2008, de 16 de desembre, de regulació de la situació administrativa especial de segona activitat en el cos de mossos d’esquadra. Tanmateix, després de tot el que estem veient, no ens sorprèn que una vegada més el Departament interpreti la norma de manera incorrecta, ja que la definició que ens dóna el Real Decreto Legislativo 1/1994, de 20 de junio, por el que se aprueba el Texto Refundido de la Ley General de la Seguridad Social al seu article 137.4 on es regula la definició d’incapacitat permanent total, en el qual es diu: “Se entenderá por incapacidad permanente total para la profesión habitual la que inhabilite al trabajador para la realización de todas o de las fundamentales tareas de dicha profesión, siempre que pueda dedicarse a otra distinta.”

Des de l’associació considerem respecte d’aquestes denegacions que és del tot impossible que no s’hagi pogut trobar per a aquests companys una plaça adequada en la Direcció General de la Policia o en el propi Departament o, fins i tot, en qualsevol altre lloc de la Generalitat tal com especifica la Llei 10/94 del cos de Mossos d’Esquadra. Aquest companys amb una incapacitat han exercit “l’Opció per llocs de treball no policials” tal com s’especifica en l’article 19 del decret, i en aquest article es diu que:

“19.2 L’assignació d’algun d’aquests llocs de treball requerirà un informe previ del Servei de Prevenció de Riscos Laborals de la Subdirecció General de Salut Laboral i Prevenció de Riscos sobre les funcions que pugui exercir la persona funcionària d’acord amb les seves capacitats físiques i psíquiques.”

La pregunta és: aquests companys no tenen capacitat de fer res? Si resulta que la Seguretat Social és la que té competències en qüestions d’incapacitat permanent i diu que aquests funcionaris no poden fer de policies però poden fer altres coses, com pot ser que ara un Departament d’Interior sense competències en el tema digui que tampoc poden fer altres coses? No hi ha res que puguin fer a tota l’administració? Depèn quines incapacitats permanents totals veuran tancades les portes de l’administració?

Volem enviar des d’aquí de tot cor un fort missatge d’ànim als companys afectats , un no és pot imaginar com s’han pogut sentir si no s’està a la seva pell. Volem DEMANAR A TOTS ELS COMPANYS AFECTATS QUE TINGUIN PACIÈNCIA I CORATGE, que no es deixin trepitjar, que recordin que poden denunciar als tribunals per la via contenciosa administrativa i, fins i tot, si es veies convenient, acudir a la via penal ja que es dóna una discriminació per raó de discapacitat a causa de que, com sabeu, hi ha d’altres companys amb incapacitats permanents totals treballant en aplicació del decret. El que és absolutament lamentable és que tot un Departament de la Generalitat, malgrat que aquestes PERSONES DISCAPACITADES tenen dret a treballar, i ho saben, les obligui a anar als tribunals amb un clar abús de poder sabent les despeses que això comporta i que hi ha gent que no les podrà assumir, sabent que anant bé no tindran sentencia fins d’aquí a dos anys.

Menys paraules, menys demagògia, menys hipocresia! Més fets, més dignitat  i més tenir en compte les persones! Fem una crida des d’aquí perquè el Departament iniciï una revisió d’ofici de totes les resolucions amb les que s’hagin denegat incorporacions a companys amb incapacitats permanents totals.

About AILMED (537 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

3 Comments on El Departament denega la incorporació de funcionaris amb una incapacitat permanent total

 1. Lo más lamentable es que para ser miembro de cualquier cuerpo policial se han de pasar diferentes pruebas, entre ellas las Psicotécnicas y en cambio para ser Conseller de Interior, no se efectua prueba alguna ¿cómo se define al que cree tener siempre la razón, que no reconoce nunca sus errores , que no se arrepiente de nada ni se siente culpable de ninguno de sus actos sean los que sean?, pues se suele definir como Psico…..
  Este tipo de personajes se sensibilizan ante el sufriemiento de un animal, ante una mascota, etc. Defiende la vegetación,la fauna, el medio ambiente y la modificación de las normas para su protección, pero en cambio no aplica estos principios a las personas.
  Esta persona, yo almenos como tal la considero, tiene que ser políticamente correcto y cuando eleva el dedo indice, como en la foto lateral izquierda, lo hace con un gran esfuerzo de contención pues lo que quisiera sería levantar el dedo corazón dirigiendolo hacia arriba manteniendo el resto de los dedos presionados sobre su palma. ¡

  M'agrada

 2. Pot semblar mentida, però companys, és la veritat. A mi m’està passant. Sentir-me repudiat d’aquesta manera, podria afectar-me de manera personal i familiar. Però tinc la sort que la gent propera a mi ja coniex la manera d’actuar del departament, i això és el més important per mi. Jo aniré fins al final!!! Dóno les gràcies, de forma molt especial, el suport que estic rebent d’aquesta associació.

  M'agrada

 3. increible!!!pero no entenc, per que s ´han concedit algunes i d´altres son denegades,que poden argumentar per no acceptarles?

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: