Última hora

Interior intenta obligar als seus funcionaris a donar les seves dades mèdiques

Recentment aquesta associació s’ha assabentat de que els companys que estan treballant en llocs de suport a l’empara del decret de segona activitat han rebut per part del Departament d’Interior una carta certificada en la qual es recorda que es té l’obligació de comunicar al Director General de la Policia les resolucions dictades per l’INSS en relació a procediments de revisió de la declaració d’incapacitat, tant si es confirma la mateixa situació d’incapacitat com si es modifica. Aquesta carta va firmada per la Subdirectora general de Recursos Humans.

Hem de recordar que l’administració ja rep una notificació de la resolució per part de l’INSS al respecte d’aquests procediments, amb la diferencia de que en aquesta notificació de la resolució, a l’empara de la Llei Orgànica de Protecció de Dades, no hi consta la causa mèdica. Aquesta associació està convençuda de que el fet que l’administració demani al funcionari la resolució que ell ha rebut per part de l’INSS a pesar que ja hagi rebut una resolució en els mateixos termes, és perquè vol obtenir dades mèdiques que hagin motivat la incapacitat.

S’ha de fer èmfasi en que aquestes dades mèdiques tenen la màxima protecció legal i, per molt que ho digui el decret de segona activitat, no es pot mai vulnerar una Llei Orgànica de Protecció de Dades ni el dret a la intimitat. Així doncs, considerem inadmissible que es comuniqui al funcionari que té l’obligació de donar-les.

Recordeu el post en que us comuniquem el fet que l’administració estava entrevistant a molts companys pel fet d’haver patit baixes mèdiques i que durant les entrevistes es preguntava el motiu de la baixa. Aquesta situació també ens hem assabentat que s’està donant al Bombers de la Generalitat. Tot plegat coincideix amb la publicació en el DOGC de l’ordre IRP/16/2010, de 18 de gener, per la qual es crea el fitxer denominat Fitxer de dades mèdiques de vigilància de la salut del Departament d’Interior, Relacions Institucionals i Participació. Aquesta ordre afecta a tots els funcionaris del Departament d’Interior i les dades es recullen del mateix interessat i seran proporcionades mitjançant comunicacions de la Subdirecció de Recursos Humans, així com de la realització de revisions mèdiques.

Comuniquem a tots els afectats que entenem que, a pesar de tot i del que diu aquesta ordre, EL FUNCIONARI NO ESTÀ OBLIGAT A DONAR DADES MÈDIQUES i en cas que les doni mai poden ser utilitzades en perjudici seu.

Sincerament, estem perplexos, no entenem res…

Anuncis
About AILMED (448 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: