Última hora

Avís important: Saura comença les jubilacions forçoses de funcionaris discapacitats del cos!

Ens han comunicat que s’han rebut resolucions del Departament d’Interior instant la jubilació forçosa a aquells funcionaris discapacitats del cos de mossos d’esquadra que no han demanat, o no han pogut demanar, reincorporació. Considerem que fer això no és possible com ja considera la normativa vigent.

Si ens atenim a la la normativa aplicable tenim l’article 38.2 del Decret Legislatiu 1/1997, de 31 d’octubre, pel qual s’aprova la refosa en un text únic dels preceptes de determinats textos legals vigents a Catalunya en matèria de funció pública, on es disposa quant a jubilacions forçoses que:

En el cas que el funcionari estigui acollit al règim general de la Seguretat Social, cal atenir-se al que determina per a aquests casos aquest sistema de previsió.”

Per tant, si ens anem l’article 161.1.a de la Llei General de la Seguretat Social per a la jubilació s’ha de reunir la condició de:

a) Haber cumplido sesenta y cinco años de edad.”

Llavors, bocabadats, la pregunta que fem a l’administració és: Com es pot jubilar a un funcionari amb el Règim General de la Seguretat Social sense complir el primer requisit per a fer-ho, que és tenir l’edat de 65 anys? Que ens ho expliquin!

Aconsellem als funcionaris que han rebut aquesta resolució que s’hi oposin a la mateixa amb el corresponent escrit. Deixem constància que fetes consultes de paraula a l’INSS per membres d’aquesta associació fa un any, l’INSS ens va dir que quan arribés un expedient de jubilació forçosa en aquests termes simplement no es podria tramitar.

Quan tinguem més informació us la farem saber.

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

4 Comments on Avís important: Saura comença les jubilacions forçoses de funcionaris discapacitats del cos!

  1. Hola vuldria fer una pregunta, tenim un dubte que ningu mai ens ha respost, havui he vist la resposta, però m´agradaría si algu
    em pogues respondre de forma clara, el meu marid és Policia Local en regim a la Seguretat Social, va patir un accident de treball i li van fer la Jubilacio Forçosa, no el van tornar a reincorpora, els advocats diuen que si passat dos anys o be tres del acccident se li disminuis el grau ell quedaria al carrer sense la seva antigua feina i sense la pagua , és possible això, segons els vostres comentaris entenc que aixo no pot ser, estem bastant engoixats, ens agradaria saber que si tenim la gran sort de que es cures algun any, o millores la seva situaciò, almenys no quedes sense feina i sense cap tipus de renumeracio, quina llei podem consultar?

    M'agrada

    • Hi ha sentències del Tribunal Suprem sobre que un policia local amb incapacitat permanent total pot pasar a prestar serveis de segona activitat, no té per què deixar de treballar. És llarg d’explicar. Si us plau truqui al telèfon de l’associació que té a la pestanya de “Contacte” i veurem quins passos hauria de donar.

      M'agrada

  2. Ramón Soriano // 5 de Juliol de 2010 a les 7:30 // Respon

    Cal diferenciar el fet de ser pensionista per jubilació de la jubilació forçosa quan el funcionari es trobi en situació d’incapacitat permanent. En el primer cas, el funcionari en actiu cessa en la seva activitat i percep la pensió de jubilació. En el segon, ja és pensionista, percep una pensió d’invalidesa i, atès que no pot prestar servei, se li declara la jubilació forçosa com a declaració administrativa d’extinció del vincle funcionarial, vincle que podrà ser rehabilitat si es produeix alguna revisió de la incapacitat permanent que ha motivat la jubilació

    M'agrada

    • Agraïm molt el teu comentari, però no podem compartir el que dius amb relació a que ja se és pensionista i es percep una pensió d’invalidesa, s’ha de matisar. Primer de tot, s’ha de tenir present que aquesta persona ha patit una malaltia o un accident laboral, la qual cosa pot comportar una incapacitat permanent parcial, total, absoluta o gran invalidesa, és a partir d’aquest moment que percep una pensió que està considerada una prestació (com pot ser una prestació per orfandat, per viduïtat, etc.) com a conseqüència de la invalidesa, que és un dret per a totes aquelles persones que han cotitzat a la seguretat social, la qual és revisable fins a l’edat de 65 anys. És quan aquesta persona arriba als 65 anys quan aquesta prestació es converteix automàticament en pensió de jubilació. Al ser aquest un cos especial amb normativa pròpia, com és la llei 10/94, seria d’aplicació la normativa de la segona activitat per a poder seguir prestant serveis complementaris i per a poder-la interpretar correctament en tot allò que fos necessari, i tenint en compte que parlem de funcionaris amb una discapacitat, s’haurien d’aplicar els convenis internacionals signats per l’estat i que formen part del dret intern.

      Alguns funcionaris amb incapacitat permanent van preguntar quina era la seva situació administrativa al cos de mossos, donat que aquest funcionaris estaven a casa sense treballar, la resposta del Departament d’Interior va ser la següent: “…per conseqüència, que heu estat donat de baixa en la nòmina i la seguretat social d’aquest departament sense que aquest fet impliqui una variació del vincle funcionarial amb l’administració de la Generalitat, ni de la situació administrativa de servei actiu en el cos de mossos d’esquadra”.

      La jubilació forçosa per invalidesa està prevista per aquells funcionaris que mantenen el règim de classes passives de l’estat però no per a nosaltres, ja que totes les invalideses poden treballar segons l’última doctrina del Tribunal Suprem. El procediment correcte hagués estat revisar a aquells que no poguessin treballar o en aquell moment no els interessés i aplicar una excedència. S’ha de tenir present que una persona pot millorar en aquelles conseqüències que li han comportat una invalidesa i no té perquè comportar un canvi de grau, per tal motiu creiem que en qualsevol moment que cregui oportú té dret a demanar una plaça adaptada si pot i vol treballar.

      El nostre interès màxim està en les persones amb discapacitat i en facilitar, i no dificultar, la seva integració laboral. Moltes gràcies pel teu comentari, ja que totes les opinions ens ajuden a millorar.

      M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: