Última hora

El Departament es desfà d’un mosso en pràctiques que ha patit un accident laboral

Recentment ha arribat a aquesta associació que la conselleria del Sr. Saura es desfà de mossos en pràctiques amb resolucions d’exclusió per causes mèdiques que, fins i tot, han estat causades per accident laboral. Hem de recordar que en aquest cas s’ha d’aplicar d’ofici l’article 22 de la nostra Llei 10/94 de mossos d’esquadra:

Article 22

7. No obstant el que disposa l’apartat anterior, i un cop superat el curs selectiu, en el supòsit que la causa d’exclusió mèdica sigui conseqüència de les lesions sofertes en l’exercici de les seves funcions com a funcionari en pràctiques, l’òrgan responsable pot proposar el nomenament com a funcionari de carrera a l’òrgan competent i li serà assignat un lloc de treball adient a les seves capacitats.”

La modificació de l’article 22 en afegir aquest punt, que es va portar a terme al 2003 amb el govern de CiU, va estar íntimament relacionada amb un company en pràctiques que va quedar paraplègic en acte de servei, com també amb el fet que la seva aprovació va aportar la certesa que a una persona incapacitada sempre se li pot trobar un lloc de treball. El govern de CiU va afegir aquest punt a la llei per tal de poder nomenar a mossos en pràctiques que patissin aquestes situacions.

En referència a això, fem una mica d’història:

El Sr. Carod Rovira en nom d’ERC va dir a Europa Press al desembre de 2002 que l’administració havia de donar exemple i mostrar que totes les persones, per més discapacitat que tinguin poden treballar. Va dir que hi hauria alguna activitat, potser de tipus més administratiu que l’agent pogués desenvolupar i va convidar a la Generalitat a fer el gest sensat de rectificar. En sessió al ple del Parlament va demanar un gest humanitari i responsable pel mosso incapacitat en acte de servei.

També en nom d’ERC el Sr. Ridao deia al ple sobre el govern de CiU al febrer de 2003 que van quedar sorpresos per la rigidesa o manca de reflexos i certa insensibilitat demostrada en el cas d’haver declarat no apte per al servei a un mosso aspirant. Segons Ridao un clima d’opinió favorable i els partits havien portat al govern a rectificar i preveure la creació de places adequades a les capacitats, per a agents que es trobaven en una situació anàloga a la de l’agent en pràctiques.

El Sr. Pérez Ibañez del PSC deia al mateix ple del 2003 que el fet del mosso en pràctiques que havia quedat paraplègic posava sobre la taula una manca de sensibilitat a l’hora d’afrontar determinades qüestions.

El Sr. Ribó al 2003 parlava en nom d’ICV al Parlament i deia que votarien favorablement quelcom que calia reparar amb la màxima urgència.

La votació va ser unànime de tots els partits per a afegir aquest punt a l’article 22.

Avui dia, en vista de tot això, la hipocresia d’aquest govern tripartit no té fronteres. Fer fora del cos un mosso en pràctiques per una causa mèdica per accident de treball, tingui la incapacitat que tingui, té uns trets de baixesa moral que arriben fins a límits insospitats.

No podem entendre com el Sr. Saura, la formació política del qual dirà ara en campanya electoral que defensen als dèbils, obliga a un incapacitat a anar a tribunals per negar-li el dret al treball. Poc l’importa el patiment d’una persona que veurà destrossada la seva carrera, la seva vida, i que no tindrà sentència potser fins d’aquí 10 anys aproximadament.

La pregunta és: Amb quina moral poden treballar els agents en pràctiques sabent el que s’estan jugant diàriament?

Anuncis
About AILMED (449 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

1 Comment on El Departament es desfà d’un mosso en pràctiques que ha patit un accident laboral

  1. Miquel Molina Manzano // 23 Juliol, 2010 a les 9:56 // Resposta

    El Sr. Saura i el tripartit, demostrant la manca de sensibilitat i respecta ja manifestada en anteriors fets a la nostra policia, els membres dels Mossos d’Esquadra, és mereixen els mateix drets que qualsevol altre treballador, no hem de deixar de pensar que la preparació d’un agent entre l’escola i les practiques ens costa més de 60.000 €, llençat a la escombraria per la gràcia d’un tribunal d’evacuació, que ni tant sol escolta els afectats i revisant les seves recuperacions com està passant en aquesta ocasió, posant al carrer agents que necessitem i hem preparat amb dines del poble.
    El tripartit demostra una vegada més la incompetència i la desgana amb la qual a estat al poder, ja que la paraula govern no tenen ni idea del que vol dir, ara de cara a les properes eleccions ens explicaran i intentaran enganyar a tots del bé que han fet, encara que tothom aquestes alçades ja les a vist vindrà.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: