Última hora

Presentació del nou llibre d’Eduard Pascual a Barcelona

El dissabte 6 de novembre molts membres d’aquesta associació va assistir a un dels moments importants de la vida d’Eduard Pascual, mosso d’esquadra amb discapacitat en actiu apartat del servei pel Departament d’Interior des de fa anys. El moment va ser la presentació del seu segon llibre: “En el umbral de la muerte”, de Roca Editorial. Un llibre que, com no, té com a protagonista al cos de mossos d’esquadra enfrontant-se a un assassí en sèrie que escolleix cassos dels llibres de Manuel Vázquez Montalbán per recrear-los als seus crims.

La presentació del llibre va tenir lloc a l’emblemàtica llibreria barcelonina “Negra i criminal” i va comptar amb la presència de moltes persones que es van aplegar a la llibreria per a sentir a Eduard, tant del món literari com del món policial, fins al punt que l’interior estava atapeït i molta gent va sentir la presentació des de fora, encara que després Eduard va atendre pacientment a tots en signar i dedicar un munt d’exemplars venuts.

Del món polític hem de ressaltar la presència de la diputada al Parlament de Catalunya per Convergència i Unió, Elena Ribera, que va assistir durant tot l’acte i es va interessar molt per l’obra com a escriptor d’aquest mosso d’esquadra i per la seva relació amb la nostra associació.

Pel contrari, és trist constatar una vegada més la indiferència del Departament d’Interior cap a Eduard, ja no només en el sentit de no donar cap resposta des de fa anys a les seves peticions de poder treballar al cos en una plaça adaptada i tenir-lo a casa abandonat, sinó en no haver fet cap acte de presència o suport a nivell polític a cap dels seus dos llibres, quan sí que hi ha hagut d’altres ocasions en que s’ha fet amb altres companys del cos que han escrit llibres, o fins i tot amb funcionaris d’altres cosos policials amb presència fins i tot de Joan Saura i Joan Delort. No entenem aquesta discriminació, no comprenem perquè un escriptor que escriu novel·la negra sobre el nostre cos és obviat pel departament. No sabem si als polítics “d’esquerra” del departament els ha molestat que una persona discapacitada vulgui treballar i que els hagi portat a tribunals per això, però si el motiu fos aquest cadascú de vosaltres pot fer-se una idea de la classe de polítics que tenim a Interior.



About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: