Última hora

El codi pat-ètic de Saura

Aquesta setmana un diari, d’una tendència concreta que tots coneixem, comunicava la gran notícia de que en pocs dies el conseller Saura havia firmat i que es publicaria i entraria en vigor el codi ètic de les policies de Catalunya, ja que afecta tant al cos de mossos d’esquadra com a les policies locals.

Aquesta notícia sembla ser que no va ser contrastada, ja que el famós codi ètic no ha estat publicat, i esperem que no ho sigui, en el DOGC. Creiem que, per molt que se signi una ordre o resolució, el que no es pot fer és dir que està en vigor quan encara no s’ha publicat, per tal motiu això ens obliga a pensar que s’estan utilitzant el mitjans de comunicació com a “globus sonda” i amb una clara intenció partidista i electoralista.

Des de l’associació considerem que l’ètica i la moral no es poden regular, no es poden imposar des d’unes persones a unes altres, en aquest cas a uns cossos tan diversos com són els cossos policials, que tenen una missió molt concreta i molt ben normativitzada.

La llibertat, la no discriminació, el manteniment i respecte als drets de les persones, fins i tot els dels detinguts, etc., són valors que regula el codi ètic que estan ja prevists en les normes que obliguen al comportament que ha de respectar un agent de la policia que, sigui del color que sigui i siguin quines siguin les seves idees, quan actua com a agent de l’autoritat ha de respectar tots aquests principis i té l’obligació de respectar tothom a l’empara i regulació de la Constitució, de les normes internacionals, de les lleis de policia, el Codi Penal, la LEC, etc.

El que no poden fer de cap de les maneres el Srs. Saura, Delort i Boada, és parlar d’ètica i de no discriminació quan membres d’aquesta associació segueixen discriminats respecte a un bé tan preuat com és el dret al treball, membres que encara al final d’aquesta legislatura estan pendents de que el departament que dirigeix el Sr. saura i la seva cúpula es dignin a reubicar-los en un lloc adaptat a les seves discapacitats. Això és tenir molt poca vergonya. Quan algú intenta predicar sobre la ètica i la moral primer s’ha de mirar en un mirall per a veure si la seva forma d’actuar dóna exemple, cosa que no ha estat així, però és que encara que fos així, com ja hem dit, regular l’ètica és com voler regular el pensament de les persones i en aquest país per desgràcia això ja ho vam patir.

Com ja vam dir en el seu moment, als inicis de l’elaboració del codi, el Srs. Saura, Delort i Boada, no són ningú per a donar lliçons d’ètica ni de moral, després del comportament lamentable i despòtic que han tingut durant aquesta legislatura amb els mossos d’esquadra i bombers de la generalitat amb discapacitat.

El que és trist és que el conseller, segons la noticia apareguda a data d’avui, 13 de novembre, li passi ara la pilota al president Montilla, quan ha estat el propi president el que l’ha mantingut en el seu càrrec després que des de moltes instàncies, inclosa aquesta associació, s’ha demanat reiteradament la seva dimissió. Sota aquesta legislatura amb Saura el president Montilla ha permès la desafecció, el desinterès, el desànim, de la majoria dels membres del cos de mossos, inclosos els comandaments, i també ha permès el desastre de la regulació de la segona activitat que afecta a persones discapacitades. Per tant, en termes penals, al president Montilla se’l podria considerar coautor amb Saura del desastre de legislatura en relació amb el cos de mossos i bombers que ha impregnat les seves trajectòries “de glòria”.

A partir d’aquí volem fer arribar un missatge positiu a tots el companys tant d’aquesta associació, com de la resta del cos de mossos i de bombers, perquè no caiguin en el desànim, que resisteixin, i que tots nosaltres, tant mossos com bombers, en un 99,99% el que ens importa és ser uns bons professionals al servei dels ciutadans i del país, que ningú ho dubti.

Vindran temps millors.

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: