Última hora

Sorpreses als Programes electorals dels Partits polítics

Fa pocs dies va començar la campanya electoral per les Eleccions al Parlament de Catalunya i vam decidir examinar totes les webs dels partits polítics que es presentaven a les eleccions amb l’objectiu de buscar en els respectius programes electorals les possibles propostes en relació amb el tema de seguretat i emergències, bombers i mossos i, sobretot, quant al tema de la segona activitat i la integració laboral de les persones discapacitades amb ambdós cossos. Per tal de no ferir sensibilitats farem referència als diferents partits per ordre alfabètic, ja que com tots sabem sempre hi ha algú que li vol buscar la volta i no veu el que realment volem nosaltres, que és la integració de molts companys tant de mossos com bombers que tenen una discapacitat.

Catalunya està dividida en quatre circumscripcions electorals, les quatre províncies, i els partits no tenen per què presentar-se a les quatre. S’entén Barcelona, Girona, Lleida i Tarragona. Començarem per aquells partits que es presenten a les quatre províncies i adjuntem el pdf del llistat de partits, que són 22 per la informació que tenim. Us adjuntem un pdf on teniu la relació de partits que es presenten en una, dos o tres províncies.

Revisats aquests partits, totes les webs i tots els programes que hem pogut revisar, ens ha sorprès que alguns dels partits no tenen ni programa, simplement fan referència a un manifest o posen una sèrie de consideracions a la seva web, però res que sigui ben bé un programa electoral. Altres sí que tenen programes i sí que parlen de la seguretat i les emergències, de mossos i bombers, però sense mullar-se gaire, amb un desconeixement profund de què és la seguretat pública i la seva importància, ja que sense seguretat no hi ha llibertat i sense llibertat no hi ha seguretat. En relació amb el tema de la segona activitat, només hem trobat dos partits que la nomenen i en relació amb les persones amb discapacitat i, fins i tot, que fessin referència al Convenció de l’ONU sobre el Drets de les Persones amb Discapacitat també hem trobat només dos partits.

Per tal motiu, a la vista del que hem exposat, procedim a exposar literalment el que reflecteixen aquest dos partits. Primer quant a segona activitat:

Convergència i Unió:

337. Revisarem la política de la segona activitat de Mossos d’Esquadra i de bombers per evitar les vulneracions de drets fonamentals que s’han produït.” (Pàg. 48)

Plataforma per Catalunya:

9. Fixació per als cossos policials d’un règim de jubilació als 60 anys, si bé i atès que a partir dels 55 anys la tasca policial física és molt difícil, el funcionari tindrà la possibilitat d’accés a serveis de segona activitat.” (Pàg. 50)

 

Quant a les persones amb discapacitat i la Convenció de l’ONU sobre el Drets de les Persones amb Discapacitat:

Convergència i Unió:

29. Revisarem i adaptarem les normatives existents per tal de complir la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitat.” (Pàg. 15)

Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa:

631. Crear un grup en el Parlament per revisar la normativa catalana per adequar-la a la Convenció sobre els drets de les persones amb discapacitat.” (Pàg. 191)

Amb l’aprovació de la Llei 51/2003, de 2 de desembre, d’igualtat d’oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat s’han incorporat amb força en les polítiques públiques els conceptes de no discriminació, acció positiva i accessibilitat universal.” (Pàg. 200)

 

En relació amb el tema que ens ocupa farem el següent comentari:

En relació a la segona activitat, després de moltes reunions i propostes realitzades per aquesta associació i la de bombers vam aconseguir que es revisés el tema de la segona activitat per part de un sol partit, aquest partit és Convergència i Unió, i que es fes referència als drets que s’han vulnerat i que se segueixen vulnerant hores d’ara a alguns companys (dret al treball, dret a la no discriminació, drets de les persones amb discapacitat, etc.), qüestió aquesta que no es limita solament a parlar de la segona activitat per raó d’edat.

Quant al tema de la Convenció de l’ONU sobre el Drets de les Persones amb Discapacitat, també vam aconseguir que constés en el programa polític de Convergència i Unió que es revisaria i s’adaptaria la normativa a la Convenció, la qual cosa aplaudim.

Per altra banda, ens ha sorprès molt que Iniciativa per Catalunya Verds- Esquerra Unida i Alternativa, partit polític que ha portat quatre anys en el govern, amb el qual des d’aquesta associació s’han tingut converses i s’ha insistit perquè s’apliques el Convenció de l’ONU sobre el Drets de les Persones amb Discapacitat durant la legislatura en temes que ens afectaven com la segona activitat, ara va i diu al seu programa que vol revisar la normativa catalana per a adaptar-la a aquesta Convenció quan fa dos anys se’ns va negar aquest extrem. Se’ns va arribar a dir fins i tot, per escrit, des del Departament d’Interior que ha dirigit, que la normativa internacional, com ara les directives europees, només serveixen per a “inspirar i facilitar”, essent aquest un dels motius pel qual aquesta associació entén que el decret de segona activitat vulnera l’esmentada Convenció.

En segon terme, també ens ha sorprès que ara vagin i diguin que s’ha d’aplicar la Llei 51/2003 quan també des d’aquesta associació es va demanar al Departament d’Interior, que ha dirigit aquest partit polític, l’aplicació de l’article 15 de l’esmentada llei, el qual obligava a l’administració a permetre participar en les decisions que concernien a tot allò que afecti a les persones discapacitades del cos. La resposta que vam obtenir va ser que no podíem estar en cap grup de negociació de segona activitat, resposta que es va donar en el Parlament de Catalunya a instàncies d’una moció presentada per la diputada Elena Ribera, de Convergència i Unió, en relació a la nostra participació.

Per últim, també es va demanar participar amb veu però sense vot a la comissió de seguiment de la segona activitat, la qual cosa també se’ns va denegar per escrit.

Està clar que en aquesta vida hi ha qui diu una cosa i a l’hora de la veritat practica una altra…

Ja que aquest partit polític utilitza el color verd com a esperança, nosaltres voldríem dir, amb tots els respectes del món, que com a mínim A NIVELL DE SEGURETAT PÚBLICA I D’EMERGÈNCIES ESTAN MOLT VERDS.

Per acabar, dir que l’únic que hem volgut és donar-vos i facilitar-vos informació, cadascú és prou adult i prou professional per saber el que ha de fer al respecte.

Si cap partit vol aportar qualsevol cosa restem oberts a qualsevol informació per si se’ns ha passat alguna cosa cosa per alt quant a tema de segona activitat i discapacitat de mossos i bombers.

 

Anuncis
About AILMED (449 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

1 Comment on Sorpreses als Programes electorals dels Partits polítics

  1. Em quedo amb la frase: Està clar que en aquesta vida hi ha qui diu una cosa i a l’hora de la veritat practica una altra…

    M’ho quedo gravat a foc i seré congrüent amb aquest plantejament……

    Ja ho vaig dir en el seu moment: Mai més tripartit!!!!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: