Última hora

AIL-MED assisteix a debats i trobades dels partits polítics sobre matèria de justícia

Des de Convergència i Unió se’ns va convidar a assistir com a oients a dos actes. En primer lloc, el dia 17 de novembre, la nostra associació va ser present, a través del nostre president i advocat Àngel Gómez–Quintero, al debat a l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Barcelona sobre el posicionament dels partits polítics amb representació parlamentària en matèria de justícia. Van assistir a aquest debat Núria de Gispert, de Convergència i Unió (CiU), Lídia Santos, del Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC), Patrícia Gomà, d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC), Pere Calbó, del Partit Popular (PP), Salvador Milà, d’Iniciativa per Catalunya (ICV-EUiA), Carlos Carrizosa, de Ciutadans (C’s), entre d’altres persones.

Àngel Gómez-Quintero a l'ICAB amb la diputada de Convergència i Unió Núria de Gispert

Debat a l'ICAB sobre el posicionament dels partits polítics en matèria de justícia

En segon lloc, el 18 de novembre, també vam ser a la trobada que el president de Convergència i Unió i candidat a la presidència, Artur Mas, va mantenir amb uns 500 representants del món jurídic per a expressar les seves idees i propostes, on també va participar Núria de Gispert.

Àngel Gómez-quintero amb el president de Convergència i Unió i candidat a la presidència, Artur Mas

Àngel Gómez-Quintero amb les diputades de Convergència i Unió Núria de Gispert i Elena Ribera

Des de la nostra associació vam agrair força aquestes invitacions per part de Convergència i Unió, volem deixar clar que anem allà a on se’ns convida i molt més encara si té a veure amb allò que ens afecta. Algú es preguntarà què ens pot afectar el tema de justícia, creiem la resposta és molt senzilla, ja que ens afecten dos tipus de tribunals en la nostra problemàtica. Uns són els jutjats del social en relació amb els temes d’invalideses en contra de l’INSS i de les mútues i, per altra banda, en relació amb les resolucions que pot dictar l’administració sobre les places de segona activitat o aquells problemes sobre invalideses que es puguin reincorporar al cos, s’ha d’anar a la jurisdicció contenciosa administrativa.

En aquest moment de crisi important els jutjats del social i contenciós administratiu estan més que col·lapsats, des que s’entra una demanda en el contenciós es pot trigar dos anys en tenir vista oral. Si es presenta una demanda contra l’INSS o la mútua pel social també s’allarga bastant el termini ja que hi ha molts procediments d’acomiadaments, etc., que són preferents i passen per davant.

Hem conegut les opinions i propostes dels partits, ens han semblat molt interessants. Entre d’altres qüestions creiem que hi ha una sèrie de qüestions normatives que s’haurien d’impulsar a nivell de l’Estat sobre les que la Generalitat no té competències, com pot ser la creació de nous òrgans judicials.

Al debat, alguns va fer esment a la justícia de proximitat, però en canvi ningú va definir què vol dir aquest concepte. També algú va donar una pinzellada sobre el tema de la seguretat, preguntant-se per què no s’havien fet més convocatòries d’accés al cos de mossos d’agents d’altres cossos, encara que no va nomenar a les policies locals. Algú va parlar també de unificar els cossos i per això semblava que volia rescatar la famosa llei del Sistema Policial de Catalunya, que volia substituir a l’actual, encara que creiem recordar que als avantprojectes d’aquesta llei no s’unificaven els cossos policials.

En fi, això és un petit esbós, es van tocar molts temes i molt interessants, se n’aprèn molt d’assistir a aquests debats i trobades, pots donar la teva opinió i vam poder parlar bastant de la nostra associació.

 

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: