Última hora

Comunicat de premsa en relació als fets del 25 de febrer de 2010

Dos agents ferits per trets amb escopetes de canons retallats en una intervenció en un prostíbul del carrer d’ Aragó de Barcelona, el 25 de febrer de 2010 

Aquests agents es van posar en contacte amb la nostra Associació i són els nostres serveis Jurídics els qui porten L’ACUSACIÓ PARTICULAR,  en defensa dels drets dels nostres companys.

Com ja sabeu aquest fet va tenir ressò en el mitjans de comunicació, on es va denunciar que els agents: NO PORTAVEN ARMILLES ANTIBALES NI ANTITALL, ja que el Departament d’Interior en aquells moments, no volia subministrar aquesta peça de protecció personal de vital importància.

En l’actualitat la causa judicial sobre els fets es troba a l’Audiència Provincial de Barcelona (Secció Sèptima- Sumari 1/2011), que en data 6 de setembre de 2011 ha dictat la INTERLOCUTÒRIA en la que es decreta l’OBERTURA DE JUDICI ORAL.

En els escrits presentats per aquesta part, sempre hem entès que la GENERALITAT DE CATALUNYA HAVIA DE COMPARÈIXER AMB LA SEVA ASSEGURADORA COM A RESPONSABLE CIVIL SUBSIDIÀRIA i que en cas d’insolvència dels presumptes imputats sigui condemnada a indemnitzar pels danys i perjudicis i les lesions patides pels agents per diversos motius, sent un d’ells el fet de no facilitar les armilles antibales i antitall.

En el procediment penal en que els agents pateixen danys i lesions no es pot permetre que només rebin la corresponent indemnització si el presumpte imputat és solvent però que no se’ls indemnitzi en el cas de insolvència, és llavors quant ha de ser la companyia asseguradora qui faci front a les indemnitzacions.

En la Interlocutòria, en la que es decreta l’obertura de judici oral per part de la Secció Sèptima de la Audiència Provincial, es diu: “En cuanto a la petición de la responsabilidad civil de la Generalitat de Catalunya, y su aseguradora, SE ACEPTA LA PETICIÓN y se tendrá en consideración en el acto de apertura del Juicio Oral”.

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: