Última hora

Infracció greu de protecció de dades per publicar la fotografia d’un mosso d’esquadra

A finals de l’any passat un company del cos es va adreçar a nosaltres per tal d’informar-se sobre el tema de que  aquesta associació va interposar al 2009 una denúncia a l’Agència Catalana de Protecció de Dades contra el Departament de Presidència de la Generalitat de Catalunya i el Departament d’Interior de l’anterior govern. El motiu, com recordareu, va ser revelar dades de salut d’un mosso d’esquadra, dades amb la màxima protecció per part de la llei i de les directives europees, i el resultat va ser una resolució al 2010 amb una falta molt greu.

La raó de la consulta sobre aquest tema era diferent i tenia a veure amb la publicació d’una fotografia amb la seva imatge amb l’uniforme del cos de mossos d’esquadra a una pàgina web a Internet per part d’una acadèmia que imparteix cursos de mossos d’esquadra, sense el seu consentiment. Des de la nostra associació es va decidir no només assessorar al company sinó també posar-se en contacte amb l’empresa i, davant la falta de resposta, interposar la corresponent denúncia a l’Agència Espanyola de Protecció de Dades (AEPD).

Ara ja us podem oferir la Resolució de l’AEPD al respecte amb la que finalment es resol que l’empresa que publica la fotografia ha comés una infracció greu establerta a l’article 6 de la LOPD, encara que no es sanciona a l’empresa és un fort avís. A partir d’aquí el company està estudiant amb nosaltres demanar judicialment els corresponents danys i perjudicis.

És interessant que llegiu les definicions contingudes a la Resolució sobre la publicació d’imatges, podreu saber a què atenir-vos si publiquen la vostre imatge en algun mitjà, com ja ha passat moltes vegades amb les queixes de molts companys.  Ara sabreu què fer.

About AILMED (558 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: