Última hora

I encara hi ha algú que diu que amb una invalidesa absoluta no es pot treballar?


 

RELLEU AL GRUP MUNICIPAL SOCIALISTA

Ple sense barreres

Pílar Díaz, amb un 78% d’invalidesa, pren possessió l’acta de regidora d’Hereu

El vell edifici municipal es fa més accessible a tothom

Divendres, 20 de abril del 2012

XABIER BARRENA

BARCELONA

«El meu objectiu és canviar la percepció que els polítics tenen de la discapacitat, normalitzar-la». Eren paraules de Pílar Díaz López, hores abans de prendre possessió de la seva acta de regidora a l’Ajuntament de Barcelona, la ciutat «més accessible d’Espanya», va assenyalar la mateixa regidora. I va afegir una dada: «El 92% dels discapacitats no ho som de naixement. Tots podem trobar-nos en aquesta situació».

Pilar Díaz López, número 13 a la llista del PSC en les eleccions municipals del maig del 2011, arriba al ple municipal després de la renúncia, al seu dia, de Rosa Regàs i, fa unes quantes setmanes, de l’exalcalde Jordi Hereu. L’entrada de Díaz López comporta una nova obertura del ple municipal a la realitat quotidiana: la regidora, amb una situació d’invalidesa absoluta pel 78% de discapacitat física i mobilitat reduïda, es desplaça amb cadira de rodes.

La biografia de Pílar Díaz, de 45 anys, destaca pel seu compromís en l’associacionisme de base i activisme polític. Ha format part del Consell de Ciutat, la Federació Catalana de Voluntariat Social, i també està afiliada al PSC. Però si per alguna cosa és coneguda Pílar Díaz és per la seva lluita pel reconeixement dels drets de les persones amb discapacitat. És presidenta de l’Associació d’Amputats Sant Jordi i directiva de la confederació estatal de persones amb discapacitat.

Reformes pertinents

La presència de Díaz, com al seu dia la de Daniel Bonvehí (CiU) al Parlament, ha obligat a emprendre reformes als edificis de l’ajuntament. Al Novíssim, on s’assenta el grup municipal, però també al saló de la Reina Regent, on se celebren els plens, i al Saló de Cent, on tenen lloc els actes solemnes en dies de gran festa. «Són petites coses que no es veuen, sinó que es viuen en carn pròpia si tens alguna discapacitat» va comentar Díaz.

Pel que fa al grup municipal, tot està a punt i disposat. Al Saló de Cent, també. Al de la Reina Regent, no. I és que l’ajuntament ha hagut d’encarregar un estudi al departament de Patrimoni per veure com hi pot emprendre les pertinents reformes. Mentre finalitza aquest estudi, és més que probable que el ple de divendres que ve se celebri fins i tot amb els accessos no degudament preparats.

Díaz s’asseurà a la segona fila, al primer seient. Just al darrere de Jordi Martí, el president del grup municipal, i ocupant el seient que gentilment li ha cedit Jordi William Carnes.

About AILMED (558 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: