Última hora

S’està aplicant de forma retroactiva una llei que no ho preveu en la seva regulació per retallar complements a les baixes

Com ja vam comunicar en un anterior post, ha estat publicada la Llei 5/2012, del 20 de març, de mesures fiscals, financeres i administratives i de creació  de l’impost sobre les estades en establiments turístics. Això suposa la suspensió de les millores directes de la prestació econòmica d’incapacitat permanent temporal, és a dir, que amb els accidents no laborals/malalties comunes a partir del quart mes es cobrarà aproximadament el 75%, que serà a càrrec de l’INSS. I això fins al moment, ja que són possibles noves modificacions, que afectarien als 3 primers mesos de baixa, de les quals anirem informant.

Al respecte volem comunicar que hi ha hagut companys que estaven de baixa amb anterioritat a l’entrada en vigor de la llei i que han rebut una carta del Departament comunicant que a partir del mes d’abril ja no es continuarà abonant la diferència del 25% si ja es porten més de 3 mesos de baixa.

Per tant s’està aplicant de forma retroactiva una llei que no ho contempla i no ho tenia previst en la seva regulació, per la qual cosa entenem que la llei és d’aplicació a les baixes iniciades A POSTERIORI de l’entrada en vigor de la llei, i NO a les iniciades abans, en les que s’hauria de comptar els 3 mesos i al 4rt mes és quan s’hauria de deixar de complementar la incapacitat temporal. Per tant creiem que l’aplicació retroactiva que està duent a terme el Departament no és correcte, així doncs si algú vol recórrer el fet de no cobrar a finals d’abril el 25% que ens ho faci saber per tal de sol·licitar que es paguin els complements que s’han deixat de percebre.

A partir d’aquí ens preguntem: l’administració pot deixar de complementar les incapacitats temporals? Doncs sí que ho pot fer, però:

  • És ètic i moral carregar-se una ajuda en vigor des de l’any 83 per malalties o accidents no laborals?
  • No hi ha altres coses on es pugui estalviar diners i no haver de tocar ajudes a persones que per desgràcia han patit una malaltia o accident no laboral?
  • Quin estalvi representa? S’estalvien diners amb persones que pateixen de salut?

Es deixa de complementar el 25%, haurem de pagar més pels medicaments, també  haurem de pagar més per les receptes… Ens haurem de portar el llit, la carmanyola i el paper de vàter als hospitals quan estiguem ingressats en un hospital??!!… Sense comentaris…

Anuncis
About AILMED (449 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: