Última hora

I encara hi ha algú que diu que amb una gran invalidesa no es pot treballar?

En un post anterior us vam posar un article on una persona amb una incapacitat permanent absoluta prenia possessió d’una acta de regidora a l’ajuntament de Barcelona. Ens preguntàvem com alguns encara podien dir que amb una absoluta no es pot treballar. Doncs bé, el passat 25 d’abril el Ple del Congrés dels Diputats va aprovar amb 276 vots a favor, 1 en contra i 37 abstencions, el Dictamen de la Comissió de l’Estatut del Diputat que declara la compatibilitat d’activitats extraparlamentàries a més de cent de les seves senyories, la majoria advocats, docents, tertulians, o amb altres càrrecs de representació local. 
El dictamen ja va ser aprovat per la Comissió i una vegada aprovat pel Ple va ser publicat en la web del Congrés dels Diputats en aplicació de les mesures de transparència adoptades per la Càmera.

En aquest dictamen vam trobar declarades aquestes compatibilitats entre moltes altres:

“D. Francisco Vañó Ferre (núm. expte. 004/000055/0). Pensión de gran invalidez. Percepción compatible con la condición de diputado/a, según criterio consolidado de la Comisión desde su Dictamen del 11 de noviembre de 1993, ratificado por el de 2 de julio de 2004.”

“D. Xabier Mikel Errekondo Saltsamendi (núms. expte. 004/000346/0 y 004/000346/1). Incapacidad permanente total por accidente de trabajo. Pensión a cargo de «Ibermutuamur», mutua de accidentes de trabajo y enfermedades profesionales. Percepción compatible con el artículo 158.2 de la LOREG, según criterio reiterado de la Comisión desde su dictamen de 11 de noviembre de 1993.”

Respecte d’aquestes persones amb discapacitat pensem que això és un molt bon exemple d’integració laboral, sobretot quant a la gran invalidesa. No entenem com alguns encara poder negar que un gran invàlid pugui treballar i, per tant, negar-li un dret fonamental. El que a aquest diputat se li reconegui el dret a treballar malgrat la seva gran invalidesa no pot suposar un greuge comparatiu davant de casos similars d’altres persones, ja que negar poder treballar a una persona en cas similar seria discriminació per raó de discapacitat.

About AILMED (540 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: