Última hora

Reunions importants amb el Sr. Guinó, portaveu de CiU en la Comissió d’Interior, i amb el Conseller d’Interior, Sr. Puig

El passat dia 24 de maig el president de la nostra associació, Àngel Gómez-Quintero, va tenir dues trobades importants al Parlament de Catalunya. En primer lloc es va reunir amb el Sr. Lluís Guinó i Subirós, portaveu de CiU en la Comissió d’Interior, al que se’l va donar una explicació històrica del perquè del naixement de l’associació i com s’han anat desenvolupant tots els temes que ens afecten fins al dia d’avui.

Es va demanar al Sr. Guinó obrir les vies necessàries per tal d’adaptar la normativa actual, i concretament el Decret de segona activitat, a la Convenció de l’ONU del Drets de les Persones amb Discapacitat. En aquest procés d’adaptació es demana que la nostra associació, com a organització representativa de persones amb discapacitat, participi en la preparació, elaboració i adopció de les decisions que ens concerneixen, així com que es promogui la nostra presència permanent de caràcter participatiu i consultiu als òrgans de l’administració pertinents. Tot plegat en aplicació de l’article 15 de la Llei 51/2003, de 2 de desembre, d’igualtat d’oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat, modificada per la Ley 26/2011, de 1 de agosto, de adaptación normativa a la Convención Internacional sobre los Derechos de las Personas con Discapacidad.

També es va fer referència a derogar amb caràcter d’urgència l’article 24 del Decret 246/2008, de 16 de desembre, de regulació de la situació administrativa especial de segona activitat en el cos de mossos d’esquadra, per prevenir que algú tingui temptacions d’aplicar-ho, ja que en la pràctica resulta inaplicable i fins ara no s’ha aplicat. Parlant sobre tota una sèrie de problemes quan a tot allò que envolta a la segona activitat, dels que tenim molts exemples, s’ha fet referència al contingut de diferents sentències dels Tribunals de Justícia i es va parlar de que, en síntesi, no calia un decret i que es podria aplicar directament la Llei 10/94 del Cos de Mossos d’Esquadra, a més de tota la normativa d’aplicació com la ja esmentada o la normativa de la Unió Europea i de l’OIT sobre persones amb discapacitat.

Posteriorment el nostre president ha tingut una altra reunió, més curta i que es va demanar amb caràcter d’urgència, amb el Conseller d’Interior, Sr. Felip Puig i Godes. El tema més important que es va parlar és que des de fa més d’un any no s’estan incorporant a llocs de tècnic de suport a cap company amb incapacitat permanent total en aplicació del Decret de segona activitat, la qual cosa és totalment contrària a una de les sentències que s’han guanyat. Abans de realitzar cap actuació, tal com sempre ha fet l’associació, li hem explicat la greu situació al màxim responsable. Com a resposta a les seves preguntes se li va demanar, igual que al Sr. Guinó, que, de moment i per tal de que ningú tingui temptacions de portar-ho endavant, la derogació de forma fulminant de l’article 24 del Decret de segona activitat, inaplicable i que no s’ha aplicat mai. Desprès de donar-li tota una sèrie d’arguments ens va demanar tota una sèrie de documents i va adquirir el compromís d’estudiar-los i citar-nos en un període de dues setmanes per una reunió de treball.

Quedem pendents, doncs, de seguir en contacte amb el Sr. Puig, màxim responsable del Departament, i treballar pels drets de persones discapacitades.

Anuncis
About AILMED (449 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: