Última hora

Reunions importants amb el Sr. Guinó, portaveu de CiU en la Comissió d’Interior, i amb el Conseller d’Interior, Sr. Puig

El passat dia 24 de maig el president de la nostra associació, Àngel Gómez-Quintero, va tenir dues trobades importants al Parlament de Catalunya. En primer lloc es va reunir amb el Sr. Lluís Guinó i Subirós, portaveu de CiU en la Comissió d’Interior, al que se’l va donar una explicació històrica del perquè del naixement de l’associació i com s’han anat desenvolupant tots els temes que ens afecten fins al dia d’avui.

Es va demanar al Sr. Guinó obrir les vies necessàries per tal d’adaptar la normativa actual, i concretament el Decret de segona activitat, a la Convenció de l’ONU del Drets de les Persones amb Discapacitat. En aquest procés d’adaptació es demana que la nostra associació, com a organització representativa de persones amb discapacitat, participi en la preparació, elaboració i adopció de les decisions que ens concerneixen, així com que es promogui la nostra presència permanent de caràcter participatiu i consultiu als òrgans de l’administració pertinents. Tot plegat en aplicació de l’article 15 de la Llei 51/2003, de 2 de desembre, d’igualtat d’oportunitats, no discriminació i accessibilitat universal de les persones amb discapacitat, modificada per la Ley 26/2011, de 1 de agosto, de adaptación normativa a la Convención Internacional sobre los Derechos de las Personas con Discapacidad.

També es va fer referència a derogar amb caràcter d’urgència l’article 24 del Decret 246/2008, de 16 de desembre, de regulació de la situació administrativa especial de segona activitat en el cos de mossos d’esquadra, per prevenir que algú tingui temptacions d’aplicar-ho, ja que en la pràctica resulta inaplicable i fins ara no s’ha aplicat. Parlant sobre tota una sèrie de problemes quan a tot allò que envolta a la segona activitat, dels que tenim molts exemples, s’ha fet referència al contingut de diferents sentències dels Tribunals de Justícia i es va parlar de que, en síntesi, no calia un decret i que es podria aplicar directament la Llei 10/94 del Cos de Mossos d’Esquadra, a més de tota la normativa d’aplicació com la ja esmentada o la normativa de la Unió Europea i de l’OIT sobre persones amb discapacitat.

Posteriorment el nostre president ha tingut una altra reunió, més curta i que es va demanar amb caràcter d’urgència, amb el Conseller d’Interior, Sr. Felip Puig i Godes. El tema més important que es va parlar és que des de fa més d’un any no s’estan incorporant a llocs de tècnic de suport a cap company amb incapacitat permanent total en aplicació del Decret de segona activitat, la qual cosa és totalment contrària a una de les sentències que s’han guanyat. Abans de realitzar cap actuació, tal com sempre ha fet l’associació, li hem explicat la greu situació al màxim responsable. Com a resposta a les seves preguntes se li va demanar, igual que al Sr. Guinó, que, de moment i per tal de que ningú tingui temptacions de portar-ho endavant, la derogació de forma fulminant de l’article 24 del Decret de segona activitat, inaplicable i que no s’ha aplicat mai. Desprès de donar-li tota una sèrie d’arguments ens va demanar tota una sèrie de documents i va adquirir el compromís d’estudiar-los i citar-nos en un període de dues setmanes per una reunió de treball.

Quedem pendents, doncs, de seguir en contacte amb el Sr. Puig, màxim responsable del Departament, i treballar pels drets de persones discapacitades.

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: