Última hora

Interior manté suspesa la reincorporació laboral de 12 mossos amb discapacitat

La Conselleria diu que estudia “cas per cas” i que no tenen data

BARCELONA, 14 Jul. (EUROPA PRESS) –

La Conselleria d’Interior manté suspesa la reincorporació laboral a segona activitat de 12 agents dels Mossos d’Esquadra que tenen reconeguda la incapacitat total permanent per accidents o malaltia, sobrepassant, en alguns casos, l’any sense treballar, segons han explicat els afectats a Europa Press.

La situació “desesperada” que estan vivint, tant vital com econòmicament, els ha portat a demanar a l’Associació per a la Integració Laboral-Mossos d’Esquadra amb Discapacitats (Ail-Med) que presentin una querella criminal conjunta contra els responsables de la Conselleria i la del govern tripartit si abans de setembre no s’ha desencallat la situació.

Un decret de desembre del 2008 reconeix als funcionaris del Cos de Mossos d’Esquadra amb “greus incapacitats mèdiques” la possibilitat de tornar a treballar com a tècnics de suport dins de la policia catalana, amb la prèvia declaració d’incapacitat pels organismes competents de la Seguretat Social, com succeeix amb aquests policies.

El citat decret va solucionar part de la problemàtica que s’arrossegava dels anys anteriors perquè fins ara s’argumentava que la segona activitat no estava prou reglamentada, però amb l’arribada del Govern de CiU el 2010 es va tornar a bloquejar “per qüestions burocràtiques” i també legals, el que va provocar un degoteig de nous casos de demora en la reincorporació.

Aquests agents amb discapacitat critiquen que l’Administració, que l’última vegada els havia comunicat que l’1 de juliol tornarien a la feina, va prorrogant la data al·legant diferents excuses a cadascun, com el canvi de govern, la revisió de les situacions individuals, o bé que hi ha “problemes de tresoreria”.

Fonts d’Interior han explicat a Europa Press que estan estudiant “cas per cas” segons la discapacitat i el lloc on podrien reubicar aquests afectats, si bé han aclarit que no hi ha cap calendari sobre la taula.

En declaracions a Europa Press, el president d’Ail-Med, Àngel Gómez- Quintero, ha demanat el cessament dels tècnics als quals culpen en part de la paralització d’aquests casos i ha assenyalat: “Tenim l’obligació de defensar la posició dels companys perquè nosaltres ja patíem el mateix amb el tripartit i entenem que és un tracte inhumà”.

SITUACIÓ PRECÀRIA

Mentrestant, aquests 12 mossos que, per diferents raons –malalties i accidents laborals–, van haver d’abandonar la primera línia d’acció policial, es troben en una situació cada vegada més precària, segons relaten: no poden pagar les medecines ni fer front a la hipoteca i fins i tot han de demanar ajuda econòmica a familiars i menjar a veïns, han relatat.

L’agent J.F., que va patir un accident de moto que el va apartar de la professió i és el que més temps porta en aquesta situació –1 any i set mesos–, ha relatat que pren fins a 12 pastilles al dia, que amb la pensió per incapacitat no pot pagar la hipoteca i que es veurà obligat a anar-se’n de Catalunya i anar amb la família a Andalusia.

A excepció d’un d’ells, tots cobren una pensió que ronda els 1.000 euros, però diuen que no arriben a final de mes i se senten “abandonats i discriminats” perquè el bloqueig laboral ha agreujat les seves discapacitats.

“T’estàs jugant la vida per una feina de risc i, quan ens ha passat una desgràcia, ens han abandonat”, ha deplorat un d’ells.

De fet no reclamen res més que els “deixin anar a treballar”, recordant que 25 companys de la policia catalana ja estan treballant en llocs de segona activitat, que als Bombers els reubiquen en aproximadament dos mesos i que vuit de 12 sentències els han avalat.

About AILMED (546 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

1 Comment on Interior manté suspesa la reincorporació laboral de 12 mossos amb discapacitat

 1. El temps, que tot ho cura, també… ho revela tot.

  Coincideixo força, atenent a que us llegeixo de fa moooolt temps, amb el president de l’associació en què els tècnics són els responsables que sempre (independentment del polític que entra i surt a cada poc) tingueu problemes….. El temps com deia abans, revela qui són els veritables rivals ( per no dir enemics) que tenim en aquesta lluita (per no dir guerra)….

  Ara que ja tenim les idees més clares, només cal…
  … ja ho deia fa un temps…. algú pendrà mal….(ja es comença a parlar de querelles….)

  Abandonat i familia

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: