Última hora

Un policia local discapacitat recorre al TSJC la negativa a una segona feina a Figueres

L’agent, amb una incapacitat total, reclama una tasca adaptada a la seva situació i el consistori diu que, de moment, el jutge no li dóna la raó

FIGUERES | G.T Un agent de la Guàrdia Urbana de Figueres amb una incapacitat total està pendent que la Sala Contenciosa Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) resolgui el recurs d’apel·lació que va presentar fa un any per aconseguir que l’Ajuntament li doni una «segona activitat» al cos. El consistori li ho va denegar l’any 2009 i manté la seva decisió pendent de la decisió final del tribunal. El Síndic de Greuges ja va alertar al consistori, tal i com va publicar aquest diari fa un any, que considera que la denegació era nul·la perquè no es va sol·licitar cap tribunal mèdic, com estableix la llei, abans de decidir.

L’agent va patir un accident de trànsit l’any 2008 i el juliol del 2009 li van reconèixer una incapacitat permanent. Aleshores, va presentar múltiples instàncies fins a esgotar la via administrativa demanant una feina adaptada a les seves actuals circumstàncies. El que es coneix com a «segona activitat». «A proposta del secretari se’l va cessar d’agent i es va concloure que no li correspon una segona activitat», explica la tinent d’alcalde, Marta Felip, que es va reunir amb l’afectat fa dues setmanes. «Li vam dir que, de moment, la sentència del contenciós no li dóna la raó i que, a més, ara hi ha l’Estat que impedeixen noves contractacions i fa incompatible cobrar una pensió i un sou públic», diu. «Ara esperem la resolució del jutge» afegeix.

Al recurs, però, l’agent refusa la sentència, entre altres coses, perquè aquesta «em considera del “règim de classe passiva, és a dir, funcionari de l’Estat quan estic al règim general de la Seguretat Social i utilitza articles que estan derogats». A més, insisteix que diverses lleis li donen la raó i que «no es tractaria d’una nova plaça sinó de la que ja tenia perquè fins que no hi hagi sentència ferma ho segueix essent». «Com em poden dir que no hi ha diners quan es gasten més de 500.000 euros anuals en càrrecs de confiança?», critica el policia. També el síndic li va donar la raó però, segons diu, l’Ajuntament no ho va atendre i associacions de suport a afectats per accidents van demanar al consistori que ho reconsiderés.

COMENTARI D’AILMED: Ens quedem absolutament perplexos davant d’aquestes declaracions. Què vol dir “noves contractacions”? Del que es tracta és simplement d’un canvi de funcions a causa de la discapacitat d’aquest policia per reubicar-lo en una segona activitat, un passi a una situació administrativa emparada per llei. A més, qui és en exclusiva competent per dictaminar la compatibilitat o no és l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) i, a més, en cap cas està prohibit que aquest funcionari pugui treballar en una segona activitat i el que no es pot fer és inventar-se coses ja que no existeix norma que empari això.

No entenem res, sinó és que tot són excuses per desfer-se’n d’una persona discapacitada que fa nosa perquè els ha demandat reclamant el seu legítim dret a treballar, que és el que sembla. Desgraciadament desfer-se’n de policies discapacitats és la trista realitat en molts ajuntaments que tenint eines legals suficients per a poder-los integrar prefereixen deixar-los al carrer. Confiem que la justícia posi les coses al seu lloc, tot el nostre suport als companys de les Policies Locals.

Anuncis
About AILMED (448 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

1 Comment on Un policia local discapacitat recorre al TSJC la negativa a una segona feina a Figueres

  1. Bon dia. Avui dia 03-11-2012 i aprofitant que el MH.President Pujol ha vingut a fer una xerrada a Figueres, li he comentat com en Santi Vila què és l’alcalde Figueres, de CiU i amb majoria absoluta, s’ha negat a rebre’m durant més de tres anys i mig que fa que reclamo, i li he donat una còpia de l’article i del comentari que AIL-MED fa del meu cas. Mentrestant en Santi Vila feia el seu somriure tant fals com mesquí què el caracteritza. Salutacions als afiliats i a les seves famílies.

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: