Última hora

Passi el que passi Espanya hauria de continuar abonant les jubilacions i prestacions a les persones que han cotitzat

DES DE LA JUNTA D’AQUESTA ASSOCIACIÓ, PER LA PART QUE ENS TOCA I A CAUSA DEL CAIRE QUE ESTAN PRENENT DECLARACIONS PRÈVIES A LES ELECCIONS AL PARLAMENT DE CATALUNYA VOLEM MANIFESTAR EL SEGÜENT:

Podem arribar a entendre el “foc creuat” que hi ha entre diferents partits polítics amb els missatges de campanya electoral, tanmateix no podem estar d’acord en ultrapassar tots els límits i el “tot s’hi val” en utilitzar de manera indiscriminada certs temes molt sensibles que afecten a les parts més dèbils de la nostra societat.

El que no poden dir alguns partits són falsedats i mentides per tal de posar la por al cos i atemorir a les persones més grans, a persones amb una discapacitat, a persones vídues, etc., és a dir, als ciutadans que reben una prestació o una pensió de l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS) i que en una majoria no tenen cap més ingrés i són una part feble d’aquesta societat amb unes necessitats importants.

Què han dit ?

Que en el cas que Catalunya fos independent no es podrien pagar les prestacions i pensions: sembla, o una gran mentida, o una incorrecta comprensió de la normativa, segons com mirem les declaracions.

Ens estan dient que Espanya deixarà de pagar les prestacions i pensions? Tanmateix, això no és cert: estan obligats, ja que les persones que les cobren han cotitzat a l’Estat Espanyol, per tal motiu han cotitzat per rebre el que estan cobrant, han generat un dret.

O és que Espanya no paga pensions i prestacions a treballadors estrangers que han cotitzat aquí i retornat al seu país? Volen dir que Espanya no els paga la pensió de jubilació a aquestes persones?

O és que molts no tenim familiars o coneguts que varen marxar a treballar a altres països, com poden ser Alemanya, França, Anglaterra, Andorra, etc.? És que aquestes persones no van cotitzar en els països on van treballar i ara estan cobrant pensions o prestacions abonades per aquests països? Trobareu abundant normativa al respecte a la pàgina web de la Seguretat Social.

Per tal motiu no sabem què passarà, no podem endevinar el futur, però el que ha de quedar clar és que en el cas d’una Catalunya que fos estat propi, Espanya hauria de continuar abonant les jubilacions i prestacions a les persones que han cotitzat doncs hi ha un contracte recíproc entre el treballador i l’Estat on ell ha cotitzat. O un acord d’assumpció del nou Estat (Catalunya), amb la compensació econòmica pertinent, provinent de la “bossa” de la Seguridad Social.

Tot plegat no és cap argumentari a favor o en contra de res, sinó que creiem que amb un tema tan sensible com aquest no s’hi valen frivolitats ni demagògies, i no ens sembla correcte utilitzar com a arma electoral la por de persones febles, o amb unes necessitats importants.

En el cas d’estar en contra d’aquesta, la nostra opinió, ens poden dir on han cotitzat els aturats catalans i qui té l’obligació d’abonar el subsidi?

Quan una persona ha cotitzat en dos o tres o quatre països, senzillament és un tema de proporcionalitats i cadascun abonarà allò que li pertoqui, i més dintre de la Unió Europea.

Dades a 1 d’agost de 2012 del propi INSS a Catalunya sobre prestacions i pensions:

INCAPACIDAD PERMANENTE…………..169.056

JUBILACIÓN………………………………….. 1.004.292

VIUDEDAD……………………………………..   390.219

ORFANDAD……………………………………..    39.814

FAVORDE FAMILIARES………………….      1.574

Total …………………………………..1.604.955

Sobre la xifra total s’ha de tenir en compte que alguns jubilats també cobren la viduïtat alhora o que algunes incapacitats permanents alhora treballen en altres professions i cotitzen.

En conclusió, demanem serietat i responsabilitat, no volem argumentar a favor ni en contra de res, però demanem que es cessi en la utilització d’aquest tema tan sensible que afecta a les persones més febles de la nostra societat amb falsedats i mentides. Passi el que passi, a nivell socio-polític, les prestacions i pensions les hauria de continuar pagant l’Estat espanyol a qui correspongui, el receptor de les cotitzacions -empresa + treballador- paga al receptor de les prestacions.

Anuncis
About AILMED (449 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: