Última hora

Comunicat de premsa sobre l’admissió a tràmit d’una querella contra l’exdirectota general Olga Lanau

Des de l’Associació per la integració laboral dels bombers amb discapacitat, volem informar a la ciutadania, que la Audiència Provincial de Barcelona, ha ordenat l’admissió a tràmit d´una querella contra la exdirectora General de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Sra. Olga Lanau i Rami, acceptant el recurs d´AILBOD i revocant la decisió del Jutge d´Instrucció, que no apreciava signes de delicte. La querella ha estat per un delicte contra els treballadors, la majoria d’ells amb discapacitats. En execució de l’esmentada resolució, la Sra. Lanau ha estat citada en qualitat d´imputada  a la Ciutat de la Justícia, instrucció 3, el dia 22 de novembre del 2012, a les 10.30 h.

AILBOD, (Associació per la integració laboral del bombers amb discapacitats de la Generalitat de Catalunya), informa : que l’exdirectora Olga Lanau i Rami va ser la persona que durant anys va estar al capdavant del Cos de bombers i sota la seva responsabilitat i actuació, vàrem sentir-nos desprotegits i perseguits. Els bombers de 2ª activitat són bombers amb discapacitat, per haver patit accidents laborals, malalties professionals o d’altres.

En la actualitat si un bomber pateix un accident laboral o malaltia, es re-col·locat en una plaça de segona activitat en el Cos de Bombers per tal d’aprofitar el seu bagatge professional, situació que ha costat força refermar laboralment en el temps, ja que anteriorment els bombers amb discapacitat eren expulsat del cos de bombers i s’havia de buscar altra feina… Dit d’una manera planera, l’únic company que va quedar viu en el foc d’Horta, s’hauria quedat el 2009 sense feina, al igual que altres que no han estat en boca de tots i si han estat expulsats del Cos.

Volem aclarir que, en aquest cas,  i sempre des de la nostra perspectiva, que són les persones i no els partits polítics qui posen traves o  generen els conflictes.

Conflictes i traves per als bombers que s’exposen per a salvaguardar  la societat actual dels perills com els focs, els accidents, etc… Avui, aquests bombers demanen l’empara de la justícia per a que defensi els seus drets i ens retornin el respecte perdut per culpa d’una discapacitat sobrevinguda.

La majoria dels membres de l’associació, en una assemblea multitudinària vam decidir demandar a l’exdirectora per la via penal. Cal esmentar que la greu situació viscuda, va provocar que tothom votés a favor, i ningú en contra.

El fet de denunciar a la Sra. Lanau a la justícia ha estat inevitable. Hem considerat uns actes contra el nostre col·lectiu de bombers, inacceptables, irrespectuosos i creiem, si així ho diu la justícia, que punibles…

Durant el seu mandat, van succeïr tota una sèrie d’actes que van vessar el got. L’associació va esgotar totes les possibles negociacions i mediacions, peticions i reunions, tant amb ella, com amb el aleshores Secretari General Sr. Joan Boada. Totes elles infructuoses i  sense cap millora.

Els tres sindicats del Cos de bombers van demanar per escrit al Ex-Secretari General, Sr. Boada, que actués i retornés als bombers a la  situació laboral i professional d’abans, evidentment no va canviar res…

Cal dir que tots els diners gastats en la nostra formació i l’experiència al llarg del anys també han servit, al igual que a la resta de bombers, per assolir el nivell actual que té el Cos de bombers… Els bombers en segona activitat creiem ésser un patrimoni professional del Cos de Bombers, que pot aportar molt tant en la formació, la logística dels sinistres, suport, etc…  i a la vegada reduir despeses. L’etapa de la  senyora Lanau, no va ser precisament per recordar-la… Confiem doncs que aquesta actual sigui el contrari…

Dit això, enviem un reconeixement a tots els bombers pel seu suport i els encoratgem a continuar lluitant dins d’aquests temps tant difícils que ens a tocat viure.  Atentament; La Junta d’AILBOD.

Anuncis
About AILBOD (73 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Bombers de la Generalitat amb Discapacitats (AILBOD), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels bombers que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: