Última hora

Què importa més: la imatge o salvar vides?

Nous uniformesQuina va ser la nostra sorpresa, quan vam veure l’altra dia la proposta d’un nou uniforme unificat per Mossos d’Esquadra i Policies Locals, amb la insinuació que tindrà un “cost zero”.

Des d’aquesta associació, sincerament, amb propostes com aquesta ens quedem absolutament estupefactes. Des de temps immemorials el Departament d’interior està donant llargues a equipar als agents amb noves armilles antibales, un equipament que no és cap caprici per fer bonic sinó que salva vides i preserva la salut. No perdem de vista que estem parlant de protegir la vida de persones i que aquestes persones no fan desfilades de models, el que fan és arriscar la seva integritat física cada dia per servir a la ciutadania.

De res serveix l’experiència d’en Ferran, caporal de l’eixample ferit amb escopeta en una actuació i que porta 54 perdigons al cos. Ferran deplorava que entre les seves eines de treball no pogués disposar d’una armilla antibales de dotació personal, còmoda, lleugera i fiable, dotada pel departament d’interior. A més, en dita actuació el sistema de comunicació va fallar, per la qual cosa ell i el seu company van haver d’utilitzar el seu mòbil personal per alertar d’una situació de vida o mort al cap de guàrdia, per no parlar també del funcionament de l’empresa que gestiona el 112 amb personal que no són Mossos, essent patètic escoltar les gravacions.

No podem acceptar que, en un context de retallades per la crisi, es passi la imatge per davant de la seguretat i la salut dels membres del cos i molts menys davant de fets tan greus com els que ha viscut en Ferran. Com pot ser que això passi per davant de la dotació d’armilles interiors o millorar la xarxa de comunicacions? Si no hi havia pressupost, com és que hi ha ara per nous uniformes? Perquè no hi haurà algun ximple que es cregui que els uniformes són a “cost zero”?

Per justificar el “cost zero” es diu que seria igualment necessari canviar uniformes a mida que els agents ho requereixin, per l’ús o per canvi de talla, però és un argument bastant absurd ja que si es fa d’aquesta manera, de forma “progressiva”, trobarem agents vestits de diferent manera o amb peces barrejades? Amb tots els respectes, sembla una presa de pèl.

A més, ens fem una pregunta, com pot ser que es doni tanta publicitat? És que potser ja ha estat adjudicada la confecció del nous uniformes?

Esperem que el nou Conseller/a i el seu equip tinguin una visió de futur més amplia i real i deixi de fer volar coloms.

Anuncis
About AILMED (445 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: