Última hora

Comissió d’Interior al Parlament de Catalunya

EspadalerAquesta setmana la nostra Associació va ser convidada a assistir a la Comissió d’Interior al Parlament de Catalunya on el conseller d’Interior va comparèixer per presentar les línies d’actuació del Departament per a aquesta legislatura. El conseller Espadaler ha reivindicat un sistema de Seguretat Pública propi, “de país”, amb dos grans cossos, els Mossos d’Esquadra i les Policies Locals. Agraïm el fet d’haver pogut assistir.

Es va parlar d’assumir noves competències en matèria de seguretat, de formació universitària a l’ISPC amb un nou grau, d’una Oficina d’Atenció als Familiars de Desapareguts, d’un nou Codi d’Ètica amb el seu Comitè d’Ètica i de que el cos ha de tenir eines i mitjans materials per mantenir la seguretat i l’orde públic, entre d’altres qüestions.

Tot plegat mereix una profunda reflexió. Compte, per exemple, sobre assumir noves competències. El conseller va dir que “tenim els recursos humans” i “per damunt de tot, tenim la voluntat política de que així sigui”. El problema és que, a més d’altres qüestions a analitzar, si es fes un estudi seriós sobre problemes de salut al cos de mossos d’esquadra potser es xocaria amb la crua realitat de que els efectius dels que es disposa en plenes facultats físiques i psíquiques no són els que es creuen, ni molt menys.

Sobre “tenir eines i mitjans materials per mantenir la seguretat i l’orde públic”, tot el nostre suport, però recordem a l’actual conseller que des de temps immemorials el Departament d’interior està donant llargues a equipar als agents amb noves armilles antibales, un equipament que no és cap caprici per fer bonic sinó que salva vides i preserva la salut.

Són alguns dels temes que volem tractar en una propera reunió amb el nou conseller d’Interior de la que esperem informar-vos en breu.

Comissió Interior

Anuncis
About AILMED (449 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: