Última hora

Reunió al Parlament de Catalunya amb el nou conseller d’Interior Ramón Espadaler

Ramón EspadalerDimecres 27 aquesta associació, amb el seu president Àngel Gómez-Quintero i amb Miquel Àngel Reguero, va tenir una reunió al Parlament de Catalunya amb el nou conseller d’Interior Ramón Espadaler a la que també va assistir la diputada de CiU Elena Ribera.

En aquesta reunió es van abordar molts temes, entre els quals es va parlar de tot el que fa referencia a la segona activitat i a les diferents modalitats que poden ser per raó de l’edat o per disminucions físiques i psíquiques, com també sobre aquells companys que tenen una incapacitat.

En principi no es tractava de parlar de temes concrets sinó que el Conseller tingués consciència de com estava el tema en general, en part va ser així, però va ser impossible no profunditzar i citar alguns exemples en referència a les incorporacions de companys amb discapacitat. Es va parlar sobre l’aplicació del decret de segona activitat, que fa que se’ls doni de baixa del cos creant bastant inseguretat sense que puguin veure el final del túnel en quan a la seva incorporació. Un decret que ja de per sí és bastant lamentable perquè aquestes persones no haurien de perdre ni un sol dia de treball ni de retribucions i la seva incorporació hauria de ser automàtica. Un decret la configuració del qual no comporta més que entrebancs, problemes i complicacions de manera innecessària cap a persones que ja tenen suficient amb la gran desgràcia de patir una discapacitat o disminució i l’únic que volen és sentir-se segurs i tranquils.

També es va entrar a fons en el tracte rebut un cop aquestes persones assoleixen l’odissea de ser incorporades, un tracte que arriba a ser incongruent i arbitrari en moltes qüestions, com poden ser en temes de funcions a desenvolupar, d’horaris o, fins i tot, de suposada dependència del cos general d’administratius. Temes aquests que s’extralimiten del contingut del decret, per no parlar de la llei.

Vàrem incidir també en aquells companys que no tenen una incapacitat i estan en segona activitat, però que en realitat la tasca de policia difícilment la poden realitzar, o sobre d’altres que, potser amb bon criteri, no volen fer cap tràmit d’incapacitat, per por a les conseqüències i a perdre o estar un temps sense rebre les retribucions.

Aquests i molts més temes, amb exemples concrets, van sortir a la reunió i el conseller va estar molt atent a tot el seu contingut. Us mantindrem informats.

Anuncis
About AILMED (449 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

1 Comment on Reunió al Parlament de Catalunya amb el nou conseller d’Interior Ramón Espadaler

 1. Bé, poc es va avançar en l’època del Conseller Puig, quelcom , després de la duríssima batalla lluitada amb el Conseller Saura. I que quedi clar, que coincidint amb AIL-MED, considero que la culpa, la veritable culpa, és dels tècnics i no dels polítics. Però d’alguna manera s’han de nomenar es períodes històrics, no?

  Ara, vivim el moment del Conseller Espadaler.
  Si aquest no mostra una contundent voluntat política, encara que sigui enutjant els tècnics d’alta direcció ( en matèria de Recursos Humans) del Departament, se li pot complicar el panorama enormement. Perquè? Per que “els actes” dels darrers dies, per exemple, de la DGP contra els mossos ipt (tècnics de suport) , són d’una inconmensurable inmundícia moral. El conseller demo-cristià, haurà d’aplicar-se en els valors de democràtics i també en els cristians. No es pot predicar només amb la paraula i la bona voluntat (vegi’s Puig), sinò actuant fermament, en defensa dels més febles d’entre els seus. Perquè, sí, som seus també, els mossos i bombers amb discapacitat, Sr. Espadaler.

  Avís a navegants: en els darrers mesos, passades les festes nadalenques, he incrementat els contactes amb companys ( no només ipt’s) i la tendència de la “tropa” és la següent, canviar de jurisprudència , en la demanda dels nostres drets.
  Això què vol dir? Doncs que la gent, els companys (reflex de la tensió social , també), si han d’endagar nous conflictes judicials en defensa dels seus drets… ja no optaran per la via del contenciós. És donar “vidilla ” a l’Administració. A partir d’ara , i ho comparteixo plenament, actuarem “enviant” tot allò que es pugui, per la via penal.
  Veurem quines ganes comencen a quedar d’anar signant* decrets, “decretillos”, ordres, resolucions o simples “cartetes”, per part d’alguns il.lustres membres de la cúpula tècnica del Departament – bombers i mossos-.

  Gràcies, endavant i compteu amb la empenta dels que havent perdut molt de la nostra vida ( o parts dels nostre cos) o tenint una “saludable” vida medicalitzada… ja no tenim molt més a perdre.
  Molt em sembla que algú ** ha començat a perdre el nord, enrocant-se en posicions indefensables… davant les quals trobaran una “tropa” ( cada dia millor instruïda – Àngel Gómez, Jaume Navarro i les seves juntes-) que els posarà allà on mereixen.

  A reveure!!

  * de manera nominal
  ** RRHH

  M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: