Última hora

Assemblea al Col·legi d’Advocats de Barcelona de tots els tècnics de suport

IMG_0755

Davant de la situació actual en la nova legislatura catalana de les persones discapacitades al cos de Mossos d’Esquadra, que no només veiem que no millora i en previsió que pugui anar a pitjor, aquesta associació va convocar a una assemblea a tots els tècnics de suport que actualment estan treballant i a aquells que esperen poder fer-ho, sense haver d'esperar un any o més.

Ahir dissabte dia 23 de març, després de molts preparatius, es va produir l’assemblea a una sala de reunions de Col·legi d’Advocats de Barcelona, en la que van participar també les advocades Mónica Fanlo i Nereida Crespo.

El primer que s’ha de dir és que va haver-hi un gran èxit d’assistència, un 90 % dels convocats hi van ser i els que van faltar els hi va ser impossible venir. Per aquest motiu podem dir que aquesta associació va aglutinar tots els tècnics de suport, també alguns companys en segona activitat.

La reunió era important per donar una explicació per part de l’associació i les advocades sobre en quin punt es troben els processos actuals oberts i clarificar quins seran els passos conjunts a seguir a partir d’ara. També era necessària per donar resposta a les darreres actuacions de la Direcció General de la Policia i estar previnguts i preparats davant les possibles accions judicials que es duran a terme. Doncs, en dates properes, potser s’haurien d’iniciar procediments penals contra càrrecs (persones concretes) que han anat portant la situació fins a extrems de discriminació amb els que ja volen traspassar totes les línies vermelles.

Amb la situació actual va quedar clar que el decret de segona activitat de Mossos d’Esquadra és bastant lamentable i ens porta a situacions complicades i discriminatòries a persones discapacitades, amb la qual cosa es veu necessari, fins i tot, refer-lo des de zero tenint com a mirall normativa contra la discriminació com la Convenció de l’ONU del drets de les persones amb discapacitat, que forma part del dret intern. Aquesta Convenció, com a principi normatiu, està per sobre d’una llei o d’un decret.

També van sortir altres qüestions sobre iniciatives que l’associació vol dur a terme per instar als partits polítics a incloure un nou article al Codi penal basat en l’article 447 però, per a funcionaris i autoritats públiques.

L’assemblea va ser un gran èxit, un punt d’inflexió, la crispació entre els reunits per la situació es va acabar materialitzant en un gran consens i unió per anar tots endavant en la mateixa direcció, continuar les accions i, per tant, l’activitat de l’Associació amb energies renovades i major, i més amplia motivació.

Des d’aquí donem les gràcies a tots per la gran resposta, continuarem lluitant pels drets de tots.

IMG_0757

IMG_0751

 

Anuncis
About AILMED (449 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: