Última hora

30 anys de la primera promoció

Primera promoció

DIARI AVUI 13 DE JULIOL DE 1983

El dia 1 de juny de 1983, la primera promoció del cos de mossos d’esquadra va entrar a l’acadèmia per estar-hi fins el mes de gener de 1984. Era una promoció atípica, carregada de molt simbolisme i de una recuperació del esperit de la transició democràtica després de tants anys de dictadura i que alguns de nosaltres vam viure en la nostra primera joventut. Com alguns ja sabreu en aquesta primera promoció el reglament del cos no permetia la incorporació de la dona, fet que es va produir en la segona promoció.

No vull oblidar als mossos de la diputació, alguns no veien clar el tema i no estaven d’acord en ser traspassats de la Diputació a la Generalitat.  El que és cert, és que amb la Diputació tenien certs drets que al ser traspassats van perdre, cosa que puc constatar ja que des dels meus 15 anys em movia per la Diputació de Barcelona per altres motius i coneixia a tots els agents i comandaments dels mossos i em consta, a pesar de ser un cos amb règim militar, que estaven molt ben considerats.

La nostra promoció va ser una mica complicada, la tasca era engrescadora, però alhora difícil per les dificultats entre els Governs implicats. No teníem horaris, m’agradaria dir que encara tinc unes nòmines en les que consta que treballaven 56 hores setmanals, era una burrada, però érem joves i amb ganes de fer coses, de participar en la creació de la nostra policia i, crec que ho puc dir, amb un gran sentit de patriotisme.

Han passat 30 anys des de llavors, alguns ara són alts comandaments del cos, altres intermedis i altres agents, cadascun de nosaltres ha fet el seu camí. Alguns es van dedicar a estudiar carreres universitàries amb un gran esforç per a poder-ho adaptar amb el horaris, altres van demanar excedències, per anar a altres administracions o a empreses privades, i alguns han tornat al cos per diferents qüestions.

Voldria també tenir un record pels companys que ens van deixar i que no estan ja amb nosaltres, alguns per accidents, altres per malalties i alguns perquè ho varen voler, tots ells com és natural segueixen pertanyent a la primera promoció.

Companys, no us oblidem

Em quedaria per nomenar a tots aquells que, sense voler-ho, hem patit una discapacitat, tant si és per accident com si és per malaltia, aspecte que no diferencia de si ets un comandament o un agent ja que tots estem exposats al mateix.

A llarg d’aquests 30 anys, ha passat de tot, coses més bones i no tan bones, discussions entre companys, rialles, empipaments, etc. Crec que la classe de feina que fèiem, el horaris que teníem i la pressió que aguantàvem era important, però crec que ha estat positiu i ens hem sortit prou bé, però tenim que respectar l’opinió de companys que opinen tot el contrari ja que no estem en un pensament únic ni som simples números, com algú o alguns que no eren membres de cos ens volen fer creure.

S’ha de tenir clara una cosa, que el cos l’hem creat nosaltres, inclòs els de la Diputació, i no els que creuen que l’han fet ells, que en moltes ocasions el que han fet és destorbar i intentar posar mal ambient entre els membres del cos.

Entre  tots hem d’unir els nostres esforços, cadascun de nosaltres on es trobi, per lluitar per un cos millor i més cohesionat, respectant-nos entre tots i que mai es pugui dir “quina inutilitat de cos”, ja que en moltes vegades m’agradaria saber qui són els inútils.

Nosaltres des de l’Associació que tinc l’honor de presidir conjuntament amb en Salva i el Domènec, hem lluitat molt i seguirem lluitant pels discapacitats d’aquest cos, ja que si la tenen és pel fet de ser mossos d’esquadra i que, a pesar del tracte rebut, i encara que ens diguin que ja no som mossos i ens retirin les credencials i les plaques, mai ens podran retirar el nostre sentiment d’orgull de pertànyer al cos de mossos d’esquadra i a la seva història, cosa que ells no podran dir.

Després de 30 anys crec que el nostre cos ja és imparable, no pot haver-hi res de res que l’aturi, i pel sol fet de ser uns dels primers, podem estar satisfets de la feina feta per nosaltres mateixos.

MOLTES FELICITATS A TOTS ELS COMPANYS! LA PROPERA ALS 50!

Àngel Gómez-Quintero

TIP: 1270

President AIL-MED

Anuncis
About AILMED (472 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

1 Comment on 30 anys de la primera promoció

  1. Felicitats Àngel!!!

    M'agrada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: