Última hora

És fals que l’associació estigui negociant un acord amb el departament

ComunicatsUs comuniquem que el dia 2 d’octubre representants d’aquesta associació es van reunir amb el Secretari General i la Directora de Serveis al Departament d’Interior, però dita reunió no tenia per objecte acordar i negociar res sobre el que, resulta, va dient l’administració. Us volem explicar què està passant:AILMED va anar a aquesta reunió per tractar les diferents problemàtiques que pateixen les persones amb discapacitat del cos i, sobretot, intentar desbloquejar que hi ha discapacitats que fa més d’un any que esperen a casa seva poder treballar en places de tècnic de suport. Més d’un any! Buscavem una solució i una explicació de tot.

Amb aquest objectiu vam elaborar un document que va ser entregat a l’administració amb una sèrie de greuges i també en relació amb les modificacions de la Llei General de la Seguretat Social, així com sobre el tracte desigual que rebem en relació als bombers, etc. (per veure el document cliqueu aquí).

Al final de la reunió, de sobte, ens van dir que tenien intenció d’entrar en la llei de mesures d’acompanyament als pressupostos, una sèrie de modificacions, el resum de les quals era que les retribucions del personal discapacitat en places de tècnic de suport al cos de mossos serien en relació a les funcions. També tenien intenció de fer el mateix respecte al cos de bombers.

La motivació que ens van argumentar va ser que els desagradava el decret de segona activitat tant com a nosaltres i que volien fer alguna cosa al respecte.

Però, sabeu la realitat? El perquè el vam entendre al final de la reunió. El problema de l’administració era, y és, la inviabilitat de l’article 24 del decret de segona activitat per retallar (paraula molt actual) els salaris de discapacitats. Com que no se’n surten en poder aplicar aquest article (perquè és un lamentable nyap) volien introduir canvis a la llei de mesures per a poder-ho fer com fos.

El document que vam entregar, tots els problemes que volíem solucionar, sembla que no importaven gaire. No s’ha solucionat res. Suposem que van aguantar la nostra xerrada com van poder per al final dir el que veritablement els importava.

Després d’exposar la nostra opinió del que pensaven fer, crèiem que va quedar clar que NO ESTÀVEM D’ACORD AMB AQUESTES MESURES, NO HO ESTEM I NO HO ESTAREM.

En acabar la reunió tret d’exposar-nos les seves intencions no va haver-hi res més. Cap negociació. Ja ens informarien. Però el temps anava passant i no ens van informar de res. Cap contacte més al respecte.

L’única pista del que volien fer la vam treure d’un document que el departament va entregar als bombers amb el text que volien introduir a la llei en els mateixos termes cap al seu cos (per veure el document cliqueu aquí).

Aquesta proposta al cos de bombers tampoc és acceptada per l’associació de bombers amb discapacitat i si és el mateix que volen aplicar a mossos evidentment tampoc és acceptada per nosaltres.

Sorprenentment, en el consell de la policía de 18/10/2013, l’administració informa que han tingut reunions amb AILMED per tal de cohesionar la proposta per la llei de mesures per regular les retribucions de les places de suport (per veure el document cliqueu aquí).

Després d’algunes reunions al parlament, es va decidir que aquest tema no entrava en la llei de mesures, i així va ser.

Sembla ser que el fet que finalment no es publiqués res al respecte d’aquest tema en la llei de mesures va molestar algú i ens vam assabentar que estaven intentant que es publiqués en la llei de mesures com una esmena addicional.

Més recentment, de sobte i per sorpresa, ens tornem a trobar a comunicats dels sindicats del cos respecte a la seva darrera comissió de negociació el dia 21/11/13 amb el departament, que es va dir que:

“L’Administració torna a informar que s’ha reunit amb l’associació AIL-MED, per tal d’arribar a un acord en relació a la retribució de les places de suport per als agents als quals malauradament se’ls ha declarat una incapacitat total” (per veure el document cliqueu aquí).

Doncs bé, reiterem, això no és cert. Ningú s’ha reunit amb nosaltres per arribar a un acord d’aquesta mena.

Parlem de futur, doncs. I de feina per fer.

Davant tota la problemàtica que venim arrossegant i que vam explicar a la reunió, nosaltres l’única sortida que veiem és la derogació del decret de segona activitat. No és inclusiu, sinó que discrimina i no compleix amb el que diu la Convenció de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat, ni s’adequa a la Llei General de la Seguretat Social.

Nosaltres no podem permetre que se’ns discrimini per raó de discapacitat i que se’ns doni un tracte menys favorable que a d’altres discapacitats que treballen per a la Generalitat. És inacceptable. Per què als mossos ens volen considerar diferents? Per retallar i estalviar? Retallen el sou a la resta de funcionaris discapacitats de la Generalitat pel fet de ser discapacitat? No! Per què a nosaltres sí? On s’ha vist això?

Però és que no només pretenen retallar les retribucions, sinó que és que a més volen guanyar diners amb nosaltres, ja que heu de saber que el 70 % de les retribucions brutes d’un mosso les ha de pagar l’Estat amb una transferència finalista. Així si s’estalvien el 30%, o més, doncs sortim gratis i potser encara guanyen.

Aquesta és la veritat de tot plegat. Traieu vosaltres mateixos les conclusions.

About AILMED (444 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: