Última hora

Retallada de retribucions de mossos amb discapacitat en un 55%

discriminacióBenvolguts companys de l’Associació:

Per a nosaltres no és gaire agradable fer aquest comunicat, ja que les circumstàncies que l’envolten no són reconfortants per a ningú. En aquests moments s’estan reincorporant 14 companys a places de tècnic de suport, 10 d’ells són afiliats a la nostra associació i el dia de la signatura de les corresponents resolucions van ser acompanyats pel nostre president.

Aquests companys havien rebut una carta en la que se’ls va demanar que entreguessin obligatòriament un document que acredités què reben de prestació de l’INSS per fer possible restar-ho a la nòmina, amb l’amenaça que si aquest document no era entregat de forma preceptiva en 10 dies es consideraria que desistien de la seva petició d’incorporació. Què significa per la Generalitat de Catalunya el principi d’igualtat i no discriminació?

L’obsessió de la Direcció General de Policia perquè els discapacitats amb prestacions siguin tractats com a treballadors de segona, amb salaris i horaris ridículs, etc., amb l’objectiu de desincentivar a la gent a que pugui reclamar incapacitats permanents o desanimar el que ja la té perquè no vulgui o no li surti a compte treballar i treure-s’ho de sobre, ara ja ha traspassat totes les línies vermelles.

En la firma de la resolució els companys afiliats es van queixar del tracte rebut per part de l’administració, en relació a les destinacions i, sobre tot, en l’aplicació del sistema retributiu, els horaris i del conveni especial per cotitzar a la seguretat social.

Encara que estigui regulat en un Decret, imagineu-vos l’escàndol monumental si algú s’entossudeix a regular en un decret, malgrat tots els informes en contra que puguin existir, que pel fet de ser dona, negre o homosexual es cobrarà menys salari o es tindran menys drets. El sol fet de presentar un text així ja seria vergonyós, però és que el fet de portar-ho a la pràctica de qualsevol manera i a qualsevol preu seria repugnant. Per què si es tracta d’un discapacitat s’hi val tot?

Fixeu-vos què els van fer firmar. Posarem un exemple basat en un fet real (s’ha de dir que les xifres son brutes i sense restar impostos):

Si A és: Total de la prestació bruta 2014 (pot ser per 12 mesos per accident o per 14 mesos per malaltia comuna).

I B és: Total retribucions de mosso (amb data d’any de la invalidesa al 2012, sumant els triennis actualitzats, igual a retribució total anual).

El resultat és: Es resta de B el concepte A i el resultat de l’exemple és de 14.593,28 anual brut en 14 pagues. La part proporcional que es treballarà seran 15 hores i 30 minuts a la setmana. És a dir, el resum és que per motiu de ser una persona amb discapacitat només li permetran treballar unes 3 hores al dia de dilluns a divendres.

Entenem que es una reducció horària i de retribucions de forma imposada i no voluntària com la resta de reduccions a la normativa de funció pública, en la que no es contempla res semblant. Es resten conceptes diferents i que no tenen res a veure, ja que una prestació per patir una discapacitat no és una retribució. Una retribució es dóna en relació a una categoria i a canvi d’un treball.

Com a conclusió, la Generalitat de Catalunya es vol estalviar diners agafant-lo de les nòmines de persones discapacitades i poc l’importa si a l’hora de fer-ho vulnera drets i discrimina.

Com podeu imaginar estem estudiant les impugnacions corresponents, ja que considerem que tot plegat s’aplica pel fet de ser un discapacitat i amb això es traspassen totes les línies vermelles. No estem disposats a consentir-ho caigui qui caigui.  

Barcelona, 11 de d’abril de 2014

 CAIGUI QUI CAIGUI

DISCAPACITAT NO VOL DIR INÚTIL

COMUNICAT 2

About AILMED (444 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: