Última hora

Denúncia penal contra l’exdirector de la Policia Manel Prat i la subdirectora de recursos humans Mª Teresa Català

foto

cadenaserSis mossos denuncien l’exdirector de la Policia i la subdirectora de recursos humans

Els acusen de prevaricar perquè els han recalculat el sou en funció de la pensió d’invalidesa que cobren de l’Estat, tot i que la llei catalana de la funció pública i la de la Seguretat Social no ho contemplen

MONTSE RIART 17-06-2014 – 18:20 CET

Sis Mossos d’Esquadra han denunciat l’exdirector general de la Policia, Manel Prat, i la subdirectora de Recursos Humans, Teresa Català, per retallar-los el sou. Es tracta d’agents que pateixen una invalidesa i a qui han recalculat la nòmina en funció de la pensió que reben de l’Estat. Ells creuen que haurien de continuar cobrant la mateixa retribució independentment de les ajudes per discapacitat.

Fins ara l’associació que defensa aquests agents havia presentat diverses reclamacions per la via administrativa però consideren que la Direcció s’ha tancat en banda i per això opten per la denúncia penal.

“Portem negociant des del 2007 i ha arribat un moment que des del
Departament han traspassat línies vermelles”, assegura el President de l’Associació per la integració laboral dels Mossos d’Esquadra amb discapacitat, Àngel Gomez-Quintero.

Creu que el decret per regular la tasca dels Mossos amb una invalidesa xoca frontalment “amb la Llei de la funció pública, la de la Seguretat Social” i fins i tot “el conveni de l’ONU sobre persones amb discapacitat”, que aposten per compatibilitzar el sou amb les prestacions per discapacitat que doni l’administració.

El problema, com ja va avançar SER Catalunya, és que la Direcció General de la Policia considera que cobrar més seria un greuge comparatiu respecte els seus companys. Per tant, si el salari d’un agent és de 2.000 euros i reben una prestació de 400 euros de la Seguretat Social, la Generalitat els paga ara 1.600 euros perquè entre la pensió i el sou acabin cobrant el mateix que tenien.

Gomez-Quintero explica que optar per la via contenciosa els hagués suposat “esperar sis, sit o deu anys” i considera que s’ha de solucionar d’una vegada per totes “aquesta discriminació”.

Els denunciants demanen al jutge que imputin l’exdirector de la Policia, Manel Prat, i la subdirectora de Recursos Humans, Maria Teresa Català, per prevaricació i que els interroguin. Entenen que saben que el reglament va en contra del que marquen les directives superiors i que tot i així l’estan aplicant.

També volen citar com a testimonis altres responsables de Bombers per demostrar que en altres sectors s’ha regulat aquesta situació d’acord amb la normativa vigent.

Sis mossos denuncien l'exdirector de la Policia i la subdirectora de recursos humans

lavanguardia

Mossos con discapacidad denuncian a Prat por restarles la pensión del sueldo

Barcelona, 17 jun (EFE).-

Un total de seis agentes de los Mossos d’Esquadra con discapacidad han denunciado hoy en los juzgados al hasta ahora director de la policía catalana Manel Prat por prevaricación, porque al reincorporarse al trabajo han visto como les restaban de su sueldo lo que cobran de pensión de invalidez.

En declaraciones a Efe, el presidente de la Asociación para la Integración Laboral de los Mossos con discapacidad, Àngel Gómez-Quintero, ha explicado que los seis agentes han presentado la denuncia contra Prat porque era el responsable político de la policía catalana cuando se reincorporaron al trabajo.

La denuncia va contra el exdirector de los Mossos d’Esquadra Manel Prat -que el 27 de mayo dimitió y que ya ha sido relevado por Albert Batlle-, y contra la subdirectora general de recursos humanos de la Dirección General de la Policía, dependiente del departamento de Interior, Teresa Català.

“Es como si a una persona se le restase de su sueldo la pensión de viudedad”, ha lamentado Gómez-Quintero, que ha explicado que de los poco más de cuarenta agentes con discapacidad que hay en los Mossos d’Esquadra, los últimos que se reincorporan se encuentran con que se les quita la parte proporcional del sueldo de lo que ya cobran de pensión por invalidez.

Por el contrario, la mayoría de los agentes con invalidez que llevan años reincorporados al cuerpo cobran el 100% de su sueldo -y trabajan el 100% de la jornada- lo que complementan con su pensión por la discapacidad que sufren.

Para restar parte de su nómina, el departamento de Interior, dirigido por el democristiano Ramon Espadaler, ha recurrido a un decreto de la época de Joan Saura (ICV), que establece que un agente con incapacidad total se puede reincorporar en segunda actividad pero restándole del sueldo y de la jornada lo equivalente a su pensión de invalidez.

vanguardia_

europapressUna associació́ de Mossos discapacitats denuncia Prat per suposada discriminació́ salarial

BARCELONA, 17 Jun. (EUROPA PRESS) –

L’Associació per a la Integració Laboral-Mossos d’Esquadra amb Discapacitat (Ail-Med) ha denunciat l’exdirector general de la policia catalana, Manel Prat, i la sotsdirectora general de Recursos Humans de Mossos, Teresa Català, els quals acusen de prevaricació perquè considera que van discriminar salarialment agents que pateixen discapacitat permanent.

En la denúncia de 38 pàgines presentada aquest dimarts a la Ciutat de la Justícia de Barcelona i a la qual ha tingut accés Europa Press, l’associació sosté que, quan un agent passa a treballar com a ‘suport tècnic no policial’ després que li sigui declarada una incapacitat permanent, “se’l priva del dret a percebre el cent per cent del seu salari”.

També se li impedeix fer una jornada completa ordinària i compatibilitzar aquest salari amb la prestació per incapacitat permanent que li reconeix l’Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), segons afirma la denúncia.

Això succeeix, segons l’escrit, en tots aquells casos declarats després del març del 2014, ja que els d’abans seguiran percebent el cent per cent del sou, el que “genera un tracte discriminatori” respecte d’aquests, i també respecte d’altres funcionaris, com els Bombers i altres funcionaris de la Generalitat.

La denúncia demana que se citi Prat i Català com a imputats, diversos càrrecs de la Generalitat com a testimonis, i sis agents que suposadament pateixen aquesta discriminació en qualitat de perjudicats.

Una associació de Mossos discapacitats denuncia Prat per suposada discriminació salarial

About AILMED (558 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: