Última hora

Primera demanda al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) el 25-7-2014

Denúncia TEDH

Lamentablement, al final hem hagut d’interposar la nostra primera demanda al Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH) el dia 25-7-2014. Al pas que anem no serà la última. De forma resumida direm quins han estat els motius.

La nostra associació també ha donat empara a aquells companys de la Policia Local en relació a la segona activitat. Doncs bé, un policia local per motiu d’una incapacitat permanent total, és a dir, per motiu de patir una discapacitat, va ser acomiadat per part de l’ajuntament pel que treballava, el motiu per fer-ho és que el van “jubilar” quan no procedeix en el Règim General de la Seguretat Social al que pertany.

El company va demanar treballar en una segona activitat a l’empara de la llei de Policies Locals i va interposar demanda als jutjats de Girona. A partir d’aquí comença el periple judicial.

A la primera sentència el jutjat en síntesi diu que està “jubilat” i que és de Classes Passives de l’Estat, aplicant normativa que no és del Règim General de la Seguretat Social, i li aplica una norma que en l’any 1993 es va deixar d’aplicar al passar els funcionaris al Règim General de la Seguretat Social igual com qualsevol treballador, és a dir, li aplica una norma derogada tàcitament.

Es presenta recurs d’apel·lació al TSJC contenciós secció 4ª, que dicta la corresponent sentència amb els mateixos arguments que la primera, en resum que està “jubilat” i que és de classes passives.

Presentem recurs de nul·litat per vulneració de drets fonamentals, aportem un certificat de l’INSS dient que no se’l pot jubilar ja que no compleix els requisits.

Es dicta per part de la secció 4ª la corresponent Interlocutòria (AUTO). Sorprenentment és molt pitjor que les sentències, la tònica és la mateixa, i diu :

1. Que si no pot accedir a la jubilació ordinària que ho faci per mitjà de l’Estatut bàsic de l’empleat públic. No té en compte que solament hi ha un sistema de jubilació en el règim general. És que no hi ha més. Ens inventem un altre?

2. Que existeix un avantprojecte de la llei de Policia de Catalunya en el que es regula la qüestió. No sabíem que es podia aplicar un avantprojecte que encara no està en el parlament, deu ser nou en el món del dret aplicar normes futures que no existeixen.

3. No aplica la llei de Policies Locals dient que no hi ha reglament.  No sabíem que una llei depèn d’un reglament, quan la mateixa secció 4ª va dir en altres casos coses diferents. Es veu que sense reglaments les lleis no s’apliquen.

4. No contesta res sobre la Convenció de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat i les Directives europees aportades al llarg del procediment.  Pensàvem que era obligació la seva aplicació, però es veu que no, que deuen ser per fer bonic.

En fi, esperpèntic. Vam presentar el corresponent recurs d’empara al Tribunal Constitucional.

Resposta: “NO TIENE INTERÉS CONSTITUCIONAL”. Per nosaltres és el mateix que dir que no tinc ganes de treballar. No té interès constitucional que s’estiguin trepitjant drets a una persona pel fet de patir una discapacitat? No mereix aquesta persona ni un sol raonament? Creiem que aquest tribunal està més que deslegitimat, per favor, però què és això? Però quin estat de dret de pandereta és aquest?

Finalment, presentem la demanda en el Tribunal Europeu de Drets Humans (TEDH), a veure si el fet d’estar lluny del poder polític fa respectar en realitat les garanties i drets dels discapacitats.

l. ARTÍCULO 6 DEL CONVENIO EUROPEO DE DERECHOS HUMANOS “DERECHO A UN PROCESO EQUITATIVO”

2. ARTÍCULO 13 DEL CONVENIO EUROPEO DE DERECHOS HUMANOS “DERECHO A UN RECURSO EFECTIVO”

3. ARTÍCULO 14 DEL CONVENIO  EUROPEO DE DERECHOS HUMANOS “PROHIBICIÓN DE DISCRIMINACIÓN” ARTÍCULO 1 DEL PROTOCOLO NÚMERO 12. “PROHIBICIÓN GENERAL DE LA DISCRIMINACIÓN” EN RELACIÓN A LOS ARTÍCULOS 1 Y 2 DE LA DIRECTIVA 2000/78/CE RELATIVA AL ESTABLECIMIENTO DE UN MARCO GENERAL PARA LA IGUALDAD DE TRATO EN EL EMPLEO Y LA OCUPACIÓN.

Veurem què passa. Mentrestant molts ànims i una abraçada al company, que des que ha patit una discapacitat se sent absolutament maltractat i menyspreat per l’ajuntament i per la justícia.

herida

About AILMED (558 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: