Última hora

Opinem a la web del Parlament de Catalunya: Què passa amb les altres discriminacions com la que és per raó de discapacitat?

escó136

Ens han publicat dos comentaris a la web del Parlament de Catalunya. En un espai de participació ciutadana anomenat Escó 136 en què podeu fer aportacions, comentaris o suggeriments sobre els projectes i les proposicions de llei que s’estan tramitant. L’associació es va registrar i anirem dient la nostra respecte als temes que ens interessen.

En aquest cas concretament hem opinat sobre el projecte de llei sobre gais i lesbianes que parla de discriminació per raó d’orientació sexual i parlem de què passa amb les altres discriminacions com la que és per raó de discapacitat.

Comentaris a la web del Parlament de Catalunya:

Com a persones amb discapacitat, evidentment, estem en contra de qualsevol tipus de discriminació, com la que es pugui donar per raó d’orientació sexual.

Tanmateix, des de el nostre punt de vista, no considerem adient fer una llei per cada una de les discriminacions. És a dir, s’haurien de fer un munt de lleis per a cada discriminació que podem trobar. Una llei per discriminació per raó de discapacitat, de raça, de sexe, etc., etc. I mentre un tipus de discriminació té llei, què passa amb les altres situacions?

I és que ens podem trobar amb situacions realment patètiques, per exemple en el nostre cas que tinguem un mossos d’esquadra que sigui gai però que també sigui discapacitat, resulta que per gai no podrà ser discriminat, però si és discapacitat sí que podrà ser discriminat.

Això és el que està passant en el cos de mossos d’esquadra, i pel que la nostra associació lluita en contra, que pel fet de tenir una discapacitat se’ns vol tractar diferent que la resta de discapacitats que treballen a la Generalitat i concretament en el mateix Departament d’Interior.

Pel fet de ser un discapacitat, per aquesta raó i cap més, se’ns vol impedir que treballem la jornada completa, és a dir, la de 1680 hores anuals, i el que hi ha darrera d’això és que se’ns vol rebaixar les retribucions en un 55 %. Un 55%!!!

La rebaixa salarial es fa descomptant la prestació que es rebi de l’estat per la discapacitat del salari que es rep per treballar, una barbaritat i un abús de poder que no passa enlloc, és com si un funcionari/a rebés una prestació de viudetat i li restessin del salari. A algú li cap al cap? Què té a veure una prestació o ajut que es pugui rebre per tenir una discapacitat amb el salari?

Hi ha algun discapacitat a Catalunya i a Espanya que li restin els ajuts que rebi del salari? Hi ha algun discapacitat treballant a la Generalitat de Catalunya i en concret al Departament d’Interior a part de nosaltres a qui es tracti d’aquesta manera? I els Bombers discapacitats en situació exactament igual que la nostra i als que no aplica res d’això?

Si no hi ha ningú a qui li restin del salari els ajuts que rebi per tenir la desgràcia de patir una discapacitat, per què a nosaltres sí? No és això una discriminació? Hi ha algú amb sentit comú que pugui dir que això no és una discriminació?
I una cosa diem al respecte d’aquesta proposició de llei i és que queda molt bonic tenir lleis “políticament correctes” de cara a la galeria i, com en el nostre cas, desprès per darrera un cop al govern fer reglaments i resolucions per no deixar treballar discapacitats.

I que quedi molt clar que ningú demana ser tractat de forma diferent ni cap privilegi, demanem que se’ns tracti a tots per igual. Defensem l’aplicació del conveni de l’ONU sobre els drets de les persones amb discapacitat.

La nostra Associació censura clarament tota actitud que comporti una discriminació per raó de discapacitat, així com qualsevol acomiadament d’un treballador per ser un discapacitat, algunes vegades els jutges són poc severs amb aquestes actituds. En aquest país (Catalunya i Espanya) es protegeix més als animals (que ens sembla molt correcte) que als discapacitats, sent el problema principal la poca contundència de les Lleis i la poca aplicació per part dels tribunals penals

Aquesta es la trista realitat, també té la seva part de culpa la justícia deixant fer el que volen a les Administracions, moltes vegades amb resolucions incomprensibles, com per exemple aplicant normes derogades o que no es poden aplicar o emparant-se en normes que no existeixen. Això es justícia?

L’exconseller Saura va fer moltes coses malament, però els d’ara… s’estan lluint amb els mossos amb una discapacitat. L’administració té l’obligació de predicar amb l’exemple, si no ho fa no pot exigir a una empresa que tingui treballadors discapacitats.
Per a nosaltres un mosso, un bomber o un treballador d’una empresa privada discapacitat són iguals, ja que té la mateixa situació de discapacitat amb independència d’on treballi

Per acabar, sobre la proposició de llei, totes les formes de discriminació ens afecten a TOTS i poden estar interconnectades, hem d’atacar-les de forma integral i global evitant dividir i compartimentar els col·lectius. Imagineu ser una dona lesbiana de raça negra que pateix una discapacitat, pot ser discriminada per molts motius. Creiem que és necessària una llei integral per tots.

PROU DE DISCRIMINACIÓ!!!

comentari escó136

Anuncis
About AILMED (445 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: