Última hora

Carta als representants del poble de Catalunya explicant la discriminació amb que el Departament d’interior maltracta a les persones amb discapacitat del cos de mossos d’Esquadra

Carta al Parlament

Recentment, aquesta associació ha enviat una carta als representants del poble de Catalunya explicant el maltracte absolutament menyspreable que el Departament d’interior dóna a les persones amb discapacitat del cos de mossos d’Esquadra. L’escrit ha estat dirigit a la Presidenta del Parlament de Catalunya, a la Presidenta del Comité de Justícia i Drets Humans, al President de la Comissió d’Interior, a la Presidenta de la Comissió d’Igualtat de les Persones i a tots els diputats. Creiem que la situació de les persones discapacitades en aquest cos de policia és insostenible i vergonyosa i l’Administració amb el seu abús de poder amb les persones més dèbils dóna a la societat un exemple lamentable en comptes de ser el seu màxim garant, com hauria de ser.

Aquest és el contingut de l’escrit que hem fet arribar al Parlament:

En representació dels membres de l’associació que presideixo li escric per demanar-li la protecció d’aquest Parlament en front de les polítiques que estem patint els mossos amb una discapacitat per part del Departament d’Interior, al considerar que la màxima autoritat del poble resideix en aquet Parlament i que la situació per nosaltres comença a ser insostenible.

El tracte que reben les persones discapacitades que represento per part del Departament d’Interior és absolutament menyspreable. Els mossos i mosses que per desgràcia han patit una discapacitat al llarg de la seva vida laboral estan suportant des de fa anys pel fet de patir-la una persecució intolerable, s’està dificultant la seva integració laboral, s’estan posant tots els impediments a tots nivells perquè la seva integració laboral no sigui plena i total, estan essent discriminats i se’ls impedeix treballar en igualtat de condicions. Estem rebent un tracte indigne de tota una institució com la Generalitat de Catalunya, que ha d’ésser el màxim garant dels drets dels discapacitats i l’exemple a seguir per tota la societat.

Tanta mala fe no és d’estranyar quan alts càrrecs de la Direcció General de la Policia ens han dit a la cara que no ens volen, que tenir una discapacitat és un “xollo”, que no se’ns hauria de permetre treballar i que si fos per ells seríem expulsats al carrer. Som el únics funcionaris discapacitats en tota la funció publica a qui es tracta d’aquesta manera. No tenim bastant amb el sofriment d’una discapacitat, a més ens hem de sentir menyspreats i maltractats. A Catalunya sembla protegir-se més el maltractament als animals que a les persones discapacitades.

Són aquests mateixos alts càrrecs que ens envien una carta ara en ple mes d’agost dient que volen “regularitzar” la nostre situació perquè som discapacitats. Alguns portem anys treballant i ara volen “regularitzar” què? Res de bo. En agost, amb tota la “mala fe”, intentant minimitzar que ens puguem defensar. Ja està bé d’abusos de poder cap els més dèbils i que alguns polítics mirin cap a un altre costat! S’ha d’acabar!

Nosaltres defensem els drets de tots els discapacitats. És que és un privilegi que un discapacitat, estigui a la funció pública o en l’empresa privada, treballi en igualtat de condicions que els demés? És això el que pensen? Els drets de les persones amb discapacitat no són cap privilegi, el que sí és un privilegi és estar sa i no patir cap discapacitat.

Volem que els representants del poble de Catalunya se n’assabentin de primera mà de tot el què està passant amb casos reals de persones discapacitades del nostre cos i reflexionin molt seriosament amb els fets davant si aquesta és la Catalunya que volem.

Restem pendents de la seva resposta i a la seva disposició per tot el que creguin convenient.

carta parlament_

About AILMED (558 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: