Última hora

Comunicat sobre el Consell de Policia del 10-10-14

Articulo_Principal_discapacidad

Dos membres d’aquesta associació van assistir al Consell com a assessors del sindicat CAT, en relació a la matèria que ens afecta. Li volem agrair a aquest sindicat aquest fet com també volem agrair a la resta de sindicats la postura mantinguda en relació a les persones discapacitades.

Què volen fer:  

1.- L’Administració vol afegir a la llei de pressupostos de l’any 2015 un canvi a la llei 10/94 de mossos d’esquadra amb un nou article 64 bis de regulació de llocs de suport no policial en els que treballen persones discapacitades. El redactat de l’article no es facilita.

2.- Les taules retributives d’aquests llocs s’establirien per acord de govern. Tampoc es facilita quines seran.

3.- Una cotització addicional amb un conveni especial amb la Tresoreria de la Seguretat Social. Tampoc es facilita quina i com. Això vol dir clarament que és farà una reducció salarial.

La intervenció del nostre company Evaristo Camacho va ser impecable posant de manifest el següent:

.- Que a tota l’administració treballen milers de funcionaris amb discapacitats, amb un 7% de places reservades a totes les escales i amb tots els graus: incapacitats permanents parcials, totals, absolutes i grans invalideses. La majoria d’ells tenen ajuts i prestacions per la seva discapacitat i a cap d’ells se’ls minva les retribucions per motiu de discapacitat. Per què llavors dels mossos que pateixin una discapacitat se’n diu que creen un greuge comparatiu i dels altres funcionaris no? Per què a aquests funcionaris del cos de mossos sí que se’ls ha de minvar les retribucions per tenir una discapacitat i a d’altres no?

.- Que els mossos per patir una discapacitat van al carrer sense cap resolució ni expedient contradictori.

.- Basant-se en una sentència al seu favor: “Em dóna vergonya pertànyer a un cos de policia que defensa els drets dels ciutadans i que a mi se m’hagi discriminat perquè em falti un braç”.

.- Que el que s’ha perseguit és deixar-nos com uns “jetas” amb pura demagògia perquè tenim uns drets com a persones amb discapacitat i volem exercir el nostre dret a treballar en peu igualtat i sense discriminacions.

El Conseller d’Interior posa de manifest:

1.- Reconeix que el decret actual de segona activitat és discriminatori. Per tal motiu és com reconèixer que s’està discriminant als companys discapacitats als que han aplicat reducció salarial en base al decret.

2.- Que el que estan fent ara és introduir un article a la llei de mossos per “superar” el decret de segona activitat. Molt probablement es vol “superar” el decret per a poder tenir més impunitat i “discriminar legalment” a persones discapacitades perquè tinguin menys drets i salari.

3.- Que no pot acceptar que hi ha tècnics que tinguin obsessió contra cap col·lectiu de la Generalitat, que són tècnics que compleixen i fan complir un decret. Això malgrat saber que extralimitant-se del decret ens tracten “de facto” com si no pertanyéssim al cos i, a més, malgrat reconèixer que és un decret que discrimina i saber que l’han aplicat i el volen aplicar a qualsevol preu.

4.- Que en cap moment hi ha hagut coacció del tècnics del la DGP als companys als que se’ls va dir que o firmaven una reducció horària i de salari o no treballaven. Significat de coacció: “Acció de constrènyer la voluntat d’algú a dir o a fer alguna cosa”.

PER RESUMIR:

Es vol tirar de la Llei, per expulsar-nos del cos, per crear un nou cos dintre de la organització amb salaris reduïts i amb pèrdua de drets. Motiu: SER UN DISCAPACITAT.

Es fa per llei perquè és més difícil d’impugnar, amb un abús de poder i un frau, ja que igualment una llei està sotmesa a la no discriminació per raó de discapacitat.

Si la Llei de mossos no discrimina per raó de sexe, raça, orientació sexual, etc., PER QUÈ VOLEN QUE DISCRIMINI PER RAÓ DE DISCAPACITAT?

LA LLEI ÉS UN PAPER QUE NO DISCRIMINA, QUI DISCRIMINA ÉS AQUELL QUE LA REDACTA I LA VALIDA.

consell_policia 10-10-14

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: