Última hora

Compareixença a la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, per informar sobre la situació de les persones amb discapacitat del cos a mossos, comentant també a bombers i policies locals.

Compareixença el 28 de maig a la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya.
La nostra Associació de bombers Ailbod va ser invitada per Ailmed (mossos), al igual que als nostres representants sindicals i la associació Ailpod (policies locals).
Les nostres associacions anaven acompanyades de Luis Cayo Pérez Bueno, president del Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), Antonio Guillén i Enric Botí, president i secretari general, respectivament, del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI).
En la compareixença a la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, el Sr. Luis Cayo Pérez Bueno, ha manifestat davant la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, que el CERMI ha portat a l’ONU la situació dels mossos d’esquadra amb discapacitat sobrevinguda. El Comitè Español de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI) ha inclòs en el seu Informe de 2014 sobre drets humans i discapacitat la situació de discriminació dels mossos d’esquadra, dels policies locals i dels bombers catalans amb discapacitat sobrevinguda una vegada comprovat que la legislació i la pràctica governativa en aquest territori vulnera els seus drets humans.
Compareixença SR. Angel Gómez-Quintero President de la Associació de Ailmed (mossos) va denunciar a la Comissió d’Interior la situació de discriminació de discapacitat que es viu al Cos de Mossos d’Esquadra i va proposar un full de ruta per trobar la solució.
El Sr. Evaristo Camacho, membre de la associació, o va oferir un testimoni de primera mà, explicava amb detall la seva propia vivència, darrera el seu accident, sent un relat testimonial, que a tots els presents ens va deixar afectats i segur que ningú dels presents es va quedar indiferent…
Després d’escoltar les intervencions dels grups parlamentaris de la Càmera, favorables a emprendre una reforma normativa que doni solució als greus problemes denunciats, el president del CERMI ha agraït la receptivitat del Parlament i ha demanat que s’aconsegueixi mitjançant diàleg amb les associacions representatives d’aquests empleats públics.
Agraïm de tot cor, la seva invitació i refermem el suport mutu amb les associacions, en el que sabem fa molt temps perdura; tal deixadesa pels bombers en situació de segona activitat es indigna i traspassa la línia roja del respecte humà i professional; existint una clara discriminació vers el treball i la resta dels companys bombers.
Encara en el dia d’avui, si a un bomber li recau un incapacitat total, se’l envia a casa sense rebre la seva retribució i si després es re col•locat en segona activitat no se li paguen els endarreriments, ni ha cotitzat a la Seguretat social durant aquest temps.

 

 Audiència amb la Presidenta del Parlament de Catalunya, M. H. Sra. Núria de Gispert i Català

audiencia Presidenta del Parlament 2015

El 28 de maig abans de la compareixença dels companys de Mossos i del Cermi a la Comissió d’Interior del Parlament de Catalunya, per informar sobre la situació de les persones amb discapacitat del Cos de Mossos d’Esquadra amb relació als drets humans, vam ser rebuts en audiència per la Presidenta del Parlament de Catalunya, M. H. Sra. Núria de Gispert i Català. Anàvem acompanyats de Luis Cayo Pérez Bueno, president del Comité Español de Representantes de Personas con Discapacidad (CERMI), Antonio Guillén i Enric Botí, president i secretari general, respectivament, del Comitè Català de Representants de Persones amb Discapacitat (COCARMI). Conjuntament també tres associacions germanes de Bombers de la Generalitat, també Mossos i Policies Locals amb discapacitat.

Agraïm profundament a la Presidenta el gest de rebre’ns en audiència i la seva sintonia i receptivitat envers els nostres col·lectius en la llarga conversa que vam mantenir.

Anuncis
About AILBOD (73 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Bombers de la Generalitat amb Discapacitats (AILBOD), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels bombers que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: