Última hora

Jané ajorna a la pròxima legislatura abordar el decret de segona activitat dels Mossos

BARCELONA, 22 Jul. (EUROPA PRESS) – El conseller d’Interior, Jordi Jané, ha reconegut que la segona activitat en els cossos de Mossos d’Esquadra, Bombers de la Generalitat i Policies Locals està generant situacions de “greuge comparatiu” laboral, per la qual cosa ha celebrat que tots els grups parlamentaris hagin presentat de manera conjunta una proposició de llei per reparar-ho, tot i que ha assumit que s’afrontarà durant la pròxima legislatura.

Durant el ple parlamentari, en resposta a les preguntes al Govern català, Jané ha reconegut que, abans del canvi de legislatura, “es poden fer actuacions puntuals des d’Interior, en espera de la reforma legal que ha de donar empara als canvis” que es pretenen, tot i que ha subratllat que serà aquesta reforma la que permetrà donar una solució a la demanda dels funcionaris.

La reforma respon a la reivindicació del cos de Mossos que van sol·licitar en la Cambra Catalana derogar l’actual decret que regula la segona activitat i “aplicar el principi de legalitat i no discriminació” després de constatar que s’estan vulnerant els seus drets.

En una compareixença al Parlament, El president de l’Associació per la Integració Laboral-Mossos d’Esquadra (Ailmed), Àngel Gómez Quintero va exposar l’actual situació dels Mossos, Bombers i les policies locals, que pateixen una discapacitat i que volen obtenir l’anomenada segona activitat, una situació administrativa especial que els permet treballar en tasques no operatives dins del cos.

Ha assegurat que el trasllat a la segona activitat a vegades es rebutja des de l’administració, i obliga la persona a abandonar el cos i la condició de funcionari, i altres vegades, quan s’atorga, suposa el canvi d’horaris, perdre l’uniforme, la retirada de la credencial i la placa, la negació de la carrera professional i la realització de tasques que no tenen res a veure amb la situació anterior.

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: