Última hora

El CERMI demana a la Defensora del Poble que recorri al TC el nou règim de personal de la Policia Nacional per discriminatori

21/09/2015 FONT: SERVIMEDIA

En concret, el CERMI considera que ha d’analitzar-se l’encaix constitucional de l’article 5.2 c), article 6; article 46.2; article 68.1 i article 73.1 de la Llei Orgànica 9/2015. Al seu judici, el nou text legal incorre en una confusió, per equiparació, entre incapacitat permanent i jubilació, quan la primera respon a l’anàlisi de capacitat en relació a un lloc de treball i per tant, no pot ser causa de jubilació.

2015_dp_re_rec-incon

A més, l’informe explica que no es pot impedir el passi a segona activitat dels qui estiguin en situació d’incapacitat permanent, sense que les seves capacitats hagin estat valorades en relació a altres llocs i/o funcions. Tot això incompleix el principi constitucional que els poders públics han de treballar per eliminar obstacles que dificultin la igualtat de totes les persones.

Així mateix, el CERMI considera que no es pot produir cap tipus de discriminació salarial ni d’assignació de destinació quan una persona que adquireix una discapacitat és derivada a una segona activitat.

En aquest sentit, l’informe recorda que la Convenció de l’ONU recull que “els Estats Part reconeixen el dret de les persones amb discapacitat a treballar, en igualtat de condicions amb les altres; això inclou el dret a tenir l’oportunitat de guanyar-se la vida mitjançant un treball lliurement triat o acceptat en un mercat i un entorn laborals que siguin oberts, inclusius i accessibles a les persones amb discapacitat. Els Estats Part salvaguardaran i promouran l’exercici del dret al treball, fins i tot per a les persones que adquireixin una discapacitat durant l’ocupació, adoptant mesures pertinents, inclosa la promulgació de legislació”.

About AILPOLD (90 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Policia Local amb Discapacitats (AILPOLD), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels policies locals que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions en segones activitats dintre del cos.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: