Última hora

El CERMI insta a canviar les legislacions i les polítiques per donar resposta a les demandes de la discapacitat sobrevinguda

03/10/2015 FONT: CERMI

El president del Comitè Español de Representants de Persones amb Discapacitat (CERMI), Luis Cayo Pérez Bueno, ha instat a canviar les legislacions i les polítiques públiques per donar resposta a les demandes de la discapacitat sobrevinguda. Aquesta crida es va produir durant la seva intervenció al Congrés Maduralia, sobre el benestar de lloes majors de 45 anys, que aquests dies se celebra a Madrid.

En aquest Congrés, el president del CERMI també va assenyalar que “és necessari eliminar els entorns que generin discapacitat i que evitin la inclusió, especialment laboral, de les persones amb discapacitat”.

“és inconcebible que es pugui expulsar a algú del sistema laboral, donant-li una pensió de subsistència en la majoria dels casos i oblidar-se del valor i el talent que abans i després de l’accident aquesta persona posseeix”

En aquest sentit, Luis Cayo Pérez va declarar que “el sistema està dissenyat gairebé exclusivament per atendre les discapacitats adquirides de forma congènita i en el naixement i no per a les adquirides al llarg de la vida, de forma especial les que arriben de manera inesperada”. Per aquestes circumstàncies, segons Pérez Bueno, és necessari que les diferents administracions canviïn les seves polítiques i estratègies per destinar suports i recursos a aquest grup social cada vegada major, que ha augmentat en els últims anys. Per al president del CERMI també és convenient un augment de les campanyes d’educació i de fer visible la discapacitat. A més, el màxim representant del CERMI va recalcar que aquestes noves polítiques deuen tenir molt en compte a les “discapacitats no ja del futur, sinó de l’immediat present”, com són les malalties mentals, el dany cerebral adquirit i les malalties rares.

Al programa Luis Cayo Pérez també va exposar el difícil i contradictori d’assumir que és per a una persona que li sobrevé un accident greu i és salvada sanitàriament pel sistema, per posteriorment ser expulsada del mateix i caure en l’oblit.

En aquest àmbit, el president del CERMI es va mostrar molt crític i va comentar que “és inconcebible que es pugui expulsar a algú del sistema laboral, donant-li una pensió de subsistència en la majoria dels casos i oblidar-se del valor i el talent que abans i després de l’accident aquesta persona posseeix”. Per això, Luis Cayo Pérez va reclamar per finalitzar que “des de les institucions es modifiquin les lleis per fomentar la recol·locació d’aquestes persones o els entorns laborals de les mateixes.”

About AILMED (590 Articles)
L'Associació per la Integració Laboral - Mossos d'Esquadra amb Discapacitats (AILMED), defensa la integració laboral amb igualtat i sense discriminació dels mossos/es d'esquadra que tinguin una discapacitat sobrevinguda perquè puguin realitzar altres funcions dintre del cos o en altres llocs de l'administració.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

A %d bloguers els agrada això: